StoryEditor
Rukometnajbolji srednjak

Karačić: Svi smo plakali u svlačionici, ostavili smo srce na terenu, ali kada prespavamo bit ćemo ponosni

Piše Frane Vulas
26. siječnja 2020. - 19:18
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Igor Karačić izabran je u najbolju sedmorku prvenstva, ali nije mu to bila nikakva utjeha kada su se na koncu zlatom oko vrata okitili Španjolci. Karačić je u mnogo susreta bio naš junak, definitivno jedan od najboljih igrača turnira, ali u finalu je na koncu bio i jedan od naših tragičara zbog koraka napravljenih kada smo u samoj završnici lovili produžetak kod 20:21.

- Ostavili smo srce na terenu, dali smo sve od sebe. Cijeli turnir bili smo prava klapa, ekipa. Poraz je sastavni dio sporta. Izgubili smo, idemo dalje. Bit će nam teško jer sada imamo kvalifikacije za Olimpijske igre. Mislimo smo to izbjeći osvajanjem zlata – rekao je Karačić koji je već bacio i pogled unaprijed.

Potom se osvrnuo na finalni poraz.

- Mislim da nas je utakmica polufinala s Norvežanima dosta koštala, emocija i snage. Tužni smo, razočarani, ali kada malo prespavamo shvatit ćemo da možemo biti ponosni na sebe i ove navijače koji su nas pratili, u dvoranama, pred malim ekranima. Dali smo sve od sebe. Griješili jesmo, ali jako malo nam je nedostajalo. To je sport, ne možeš protiv toga – kazao je Karačić.

Suze su preplavile svlačionicu.

- Svi smo plakali, u koga god je još ostalo malo emocija od ovog turnira koji je bio jako težak ne samo na fizičkom nego i na psihičkom planu. I emocije su nam potrošene. Ovo je sigurno veliki rezultat za Hrvatsku, ali ja znam da su ovo zlatni dečki i sve redom pobjednici. Očekivali smo više, ali Bože moj trebamo se sada zadovoljiti ovim – pokušavao je rezonirati Karačić.

Mostar u svakom slučaju priprema doček?

- Ne znam ha, ha, bilo bi lijepo da svi zajedno proslavimo. Ovo je za našu malu državu ipak veliki rezultat – rekao je Karačić.

Na kraju godine izbornik Lino Červar se povlači s funkcije?

- Svaka mu čast za cijelu karijeru. Hrvatske će izgubiti velikog čovjeka, rukometnog fanatika. Lino je takav kakav je, ili ga voliš ili ga ne voliš. Puno nam je pomogao, daleko je naš najtrofejniji trener – naglasio je Karačić.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 03:12