StoryEditorOCM
RukometEuropski Trogir

Kakva fešta u Trogiru! Pobjeda u europskom debiju: u spektakularnoj atmosferi pala momčad s Farskih Otoka

Piše Ivan Renić
11. listopada 2023. - 21:39

Prva europska utakmica i prva pobjeda! Rukometaši Trogira pobijedili su momčad H71 rezultatom 29:22 (14:10). Bila je to prva od dvije utakmice drugog kola EHF kupa u Trogiru. Podsjetimo, klubovi su se dogovorili da hrvatski predstavnik bude domaćin u oba susreta.

Nervozno je krenulo s obje strane. Punih šest minuta nismo vidjeli ni pogotka. Bilo je promašenih zicera, sedmeraca, vratnica… A onda je dvorana Vinko Kandija proključala. Zabio je Tomislav Radnić za prvo vodstvo Trogirana. Gromoglasna je bila podrška domaćima. Tribine su bile ispunjene gotovo do posljednjeg mjesta. Ne igraju se europske utakmice svaki dan…

Mlada je momčad s Farskih Otoka, ali iznimno fizički moćna. No, koliko god bili snažni, s Rokom Trivkovićem se nisu mogli nositi. Gurali su Trogirani loptu na svoga pivota, a on ih je efikasno pospremao u mrežu. S druge strane, Luka Baković je briljirao na vratima. U prvom je poluvremenu obranio čak četiri sedmerca.

Kao što je najavio trener domaćih Boris Popović, puno je bilo igre jedan na jedan, ali ona im nije urodila plodom. Nakon 30 minuta igre H71 je zabio samo 10 pogodaka. Pokušavali su i bez vratara, s dvojicom kružnih napadača, ali ni to nije najbolje prolazilo.

Živnuli su gosti u nastavku, vratili se na samo gol zaostatka (18:17), no bliže od toga nisu mogli. Radnić je s dva brza pogotka vratio mir Trogiru. A Popovićevu momčad je k pobjedi usmjerio i crveni karton gostiju. Na vratima je u drugom dijelu bio Lučin koji je nastavio tamo gdje je stao Baković.

U zadnjih desetak minuta jedino pitanje ke bilo s koliko će pogodaka razlike pobijediti trogirski rukometaši. Najefikasniji u redovima pobjednika na koncu su bili Radnić i Trivković s po sedam golova. Ovim slavljem došli su na korak od plasmana među 32 najbolje momčadi EHF kupa. Uzvratna utakmica je već u petak od 19.30 na istom mjestu.

Trogir: Lučin (1), Vranješ, Baković, Peran, Luketin (1), Jelić (1), Lucijan Drnasin, Radnić (7), Piteša (1), Luigi Drnasin (1), Špika, Tokić (3), Vulić (4), Smoljo (1), Bradarić-Šljujo (2), Trivković (7).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 06:02