StoryEditor
Rukometsedmerac

Kako do Premijer lige: rukometašima Splita večeras trebaju navijači, a ne gledatelji

14. travnja 2018. - 18:00
111navij

Prije otprilike godinu dana pisao sam komentar na istu temu, o povratku splitskog muškog rukometa u Premijer ligu. Da je sramota da nema dalmatinskih klubova u najvišem rangu, pa sam pod obavezno morao spomenit' Balića, Metličića i ostale velikane ovoga sporta koji su s Gripa krenuli u osvajanje svijeta, pa tradicija, pa grad, pa ovo, pa ono, a sve s porukom: Split mora u Premijer ligu...

Ali, ništa se ne mora, pa tako ni ovo. Karlovac ih je nadigrao usred Gripa, tuga je bila velika, čak i repovi iza utakmice. Na površinu su isplivale stvari i odnosi koji nisu bili dobri. Ali, nikad ne znaš zbog čega je to dobro.

Godinu poslije rukometni klub Split u identičnoj je situaciji. Pobjedom u derbiju, pred svojima navijačima, kaparao bi prvo mjesto i povratak u elitu. I kao momčad i kao klub imaju to neugodno iskustvo od lani, taj klasični nokaut kojega su doživjeli no, to im iskustvo sada, koliko god ono loše bilo, može puno pomoći.

Mogli su progledati i sagledati sve što nije bilo dobro unutar kluba i svlačionice, izvući pouke, preboljeti dječje bolesti i iz svega izaći jači. I zato vjerujem da bi protiv Mladog Rudara večeras mogli napraviti pravi posao. Svim problemima s ozljedama tijekom sezone usprkos. A bilo ih je i priko mire.

Ali su izgurali. Večeras će nam svima pokazati koliko su zreli za prave stvari. U tome im itekako može pomoći i "tribina". Rukomet u Splitu ima svoju stalnu publiku, ali samo broj onih koji će doći neće biti dovoljan za trijumf. Rukometaši Splita večeras trebaju navijače, a ne gledatelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 10:13