StoryEditorOCM
Rukometreakcije

Izbornik Hrvatske nakon sjajne pobjede: ‘Je li ovo prekretnica? Ova pobjeda nam ne znači ništa ako...‘

Piše Predrag Žukina/SN
31. srpnja 2024. - 15:01

To je to, tako treba igrati Hrvatska, to je prava slika hrvatskog rukometa, slažu se svi najvažniji akteri velike pobjede protiv Njemačke. Slavila je momčad, a ne pojedinac i tako treba nastaviti - i to je zajednički nazivnik njihovih izjava.

Dagur Sigurðsson pohvalio je kompletnu momčad:

- Protiv Slovenije igrali smo samo periodički dobro, sad smo bili na viskom nivou svih 60 minuta. Imali smo odličan tempo, brzo smo se vraćali u obranu koja je bila čvrsta. Dečki su bili koncentrirani i borili se jedan za drugog. Je li prekretnica nakon slabijeg ulaska u turnir?! Nadam se da jest, to ćemo pokušati i pokazati. Ova pobjeda ipak ne znači ništa ako ne nastavimo ovako. Svi imamo iste šanse, svi mogu proći i ispasti. Kompletna je momčad bila dobra, možda još dvojica, trojica mogu i moraju dati više. Protiv Šveđana moramo isto ovako. Danas idemo rano u krevete, sutra se rano dižemo i "snimamo" Šveđane. Oni su vrlo brzi, brze su im kontre i to će biti naša najveća briga - rekao je Sigurðsson za HRT, prenose Sportske novosti.

image
Tom Dubravec/Cropix

Kapetan Duvnjak dao je veliki obol pobjedi i nada se novima:

- Momčad je bila odlična, čestitam svim dečkima. Ja sam ovdje kao najiskusniji zato da pružim podršku mladima koji su protiv Njemačke bili opušteniji, manje su griješili. Imali smo totalnu energiju, Kuzmanović je bio na nivou zadatka, obrana odlična. No, ova pobjeda ništa ne znači ako tako ne odigramo protiv Švedske i Španjolske. Slijede Šveđani čija je 6-0 obrana čudo, igraju brzo, kažnjavaju svaku grešku. Dugo se s njima nismo sastali na velikom natjecanju. Idemo se odmoriti, rekuperirati se i snimiti ih.

Duvnjak je dodao da mu ne smetaju rani termini utakmica, navikao je:

- Ipak imam troje djece, rano mi ustajanje nije nikad problem...

Ako je Duvnjak povezivao niti igre hrvatske reprezentacije, Ivan Martinović istaknuo se golovima (9):

- Nisam ja, pobijedila je, kao i uvijek, momčad. Pokazali smo tko smo i što smo i tako trebamo nastaviti. Ovaj smo put pokazali 60 minuta čiste agresije i to je urodilo plodom. Bili smo dobri u većini segmenata igre. Ne želim uopće razmišljati o četvrtfinalu i daljnjem tijeku turnira, razmišljat ćemo samo o Šveđanima. Utakmica po utakmica, to je naš ritam, a odigramo li kao protiv Njemačke, vjerujem da i njih možemo pobijediti.

image
Tom Dubravec/Cropix

Luka Cindrić nije bio u dvije, tri najvažnije role, ali je obavio važan posao:

- Čini se kao da smo više željeli pobjedu od Nijemaca i bio je pravi gušt igrati ovu utakmicu. Želim vjerovati da smo sada "probili led" jer smo bili puno, puno bolji nego u prve dvije utakmice. Svaki od nas ostavio je srce na terenu i tako trebamo nastaviti. Ovo je bio samo pri neophodni korak ka četvrtfinalu i ne smijemo poletjeti u nebesa. Bude li slično protiv Švedske i Španjolske, mogao bi se dogoditi slični scenarij. Dobili smo neophodnu dozu samopouzdanja.

Ono što je prolazilo pored čvrste obrane, zaustavljao je raspoloženi Dominik Kuzmanović:

- Dečki su bili agresivni i odlučni u obrani i to mi je olakšavalo posao, a dobra je obrana donijela i neke laganije pogotke. Za razliku od prve dvije utakmice, držali smo odličan tempo svih 60 minuta. Unatoč raspoloženom Wolffu na početku, napad je proradio, ostvarili smo ranu prednost koju smo držali cijelo vrijeme. Tako treba nastaviti...

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 04:25