StoryEditorOCM
Rukometza dva dana

Izbornik Horvat progovorio o ‘utakmici istine‘: ‘ Imamo plan! Znamo što Danci ne vole, moramo napraviti rat i dramu

Piše Sport SD
17. siječnja 2023. - 22:53

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat ovako je prokomentirao utakmicu s Marokom (36:24).

- Primili smo previše golova, pogotovo u prvom poluvremenu. Ušli su nekakvi nemogući šutevi koje je zapravo jako teško braniti jer su nepredvidivi. Ali evo, veseli ova pozitiva ovih ljudi ovdje. Energija koju nam oni daju nas iznimno veseli, to je ono što nam najviše treba u ovom trenutku, puno pozitive i dobrih vibracija nosimo prema Malmöu.

Ovakav Luka Cindrić treba nam uvijek?

- On je srednji vanjski koji igra u Barceloni, svi znamo njegove kvalitete, i kad je pravi, on je jedno veliko oružje. No ipak mislim da je ono što nam treba prava obrana protiv Danske u sljedećoj utakmici. Bez obzira na napadačko izdanje pojedinca, rekli smo da će u napadu uvijek netko iskočiti, ali obrana mora bolje. Moramo imati jači fokus na odbijene lopte, na gustoću i kontakt. Ne smijemo dozvoljavati protivniku da nam igra unutar devet metara. To su stvari koje u Malmöu trebaju štimati ako želimo imati šansu protiv Danske.

Koliko vas brine onda zapravo ta obrana, njena čvrstoća i pokretljivost, jer utakmica s Marokom je trebala biti prava priprema za Dansku?

- Sigurno da je obrana ono što će biti odlučujuće u utakmici s Dancima. No, svi segmenti protiv takvog suparnika moraju štimati. Napad mora biti dobro vođen, ciljan, strpljiv i discipliniran, da se Danci tu ne rastrče. Obrana mora biti maksimalno agresivna. Znamo da Danci baš ne vole kontakt, ne vole tuču, i jednostavno moramo napraviti rat i dramu od te utakmice.

Imate li već spreman jasan plan za Dansku?

- Jasna stvar. Imamo mi tu neke svoje dogovore. Dobru utakmicu smo odigrali protiv Danaca u Mađarskoj na prošlom prvenstvu, tako da ćemo iz te utakmice uzeti neke stvari koje su bile dobre i probati spremiti iznenađenje dva, te se nadati da će svi segmenti igre, od golmana i obrane do napada, funkcionirati.

U kakvom je stanju Domagoj Duvnjak koji je s grčem i u bolovima napustio teren?

- Dobio je udarac u mišić, tek sutra ćemo vidjeti koliko je to ozbiljno. No, Domagoj Duvnjak je onaj koji najviše toga može istrpjeti, tako da ne sumnjam da će on u četvrtak igrati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 19:47