StoryEditor
Rukometodgođeno za 2021.

IHF otkazao Svjetsko prvenstvo za kadetkinje koje se trebalo održati u Poreču u prosincu ove godine zbog jačanja pandemije

Piše Intern SD
1. listopada 2020. - 14:02
Tom Dubravec/Ilustracija/Cropix

Svjetska rukometna federacija (IHF) otkazala je Svjetsko prvenstvo za kadetkinje koje se trebalo igrati u Poreču od 1. do 13. prosinca ove godine, priopćio je Hrvatski rukometni savez (HRS). 

Razlog otkazivanja je ponovno jačanje korona virusa, odnosno brojne poteškoće koje iz toga proizlaze te nemogućnost realizacije natjecanja.

Kadetkinje su trebale igrati u Poreču, a otkazano je i Svjetsko prvenstvo za juniorke u Rumunjskoj, od 2. do 12. prosinca 2020.

IHF je oba ta natjecanja prebacio na sljedeću godinu, a točne datume utvrdit će kasnije nakon razgovora sa zemljama domaćinima. IHF je također priopćio da će svi koji su imali pravo nastupa na prvenstvima 2020. godine, moći igrati sljedeće godine bez obzira što su godinu dana stariji.

Ove odgode stvaraju nove probleme u kalendaru, ali i dodatna opterećenja za rukometašice i rukometaše, jer će praktički iduće godine svaki mjesec biti neko Svjetsko ili Europsko prvenstvo, od mlađih kategorija do seniorki i seniora. Uz sve to, održat će se i Olimpijske igre u Tokiju, za koje je Japan upravo objavio da će se održati bez obzira na to hoće li biti pronađeno cjepivo za korona virus ili ne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2021 03:28