StoryEditorOCM
Rukometput do polufinala

Mađarska šokirala Hrvatsku u ključnoj utakmici: presudili drama u završnici i nevjerojatne greške naših

Piše Ivan Renić
20. siječnja 2024. - 17:49

HRVATSKA - MAĐARSKA 26:29

60. (26:29) Mihiću je pobjegla lopta, pokušao je "odbojkom" i pogodio stativu. Mađari su do kraja zabili još jednom za veliku pobjedu. Šanse za polufinale nam kopne.

58. (25:27) Lučin je "riješio" utakmicu. Početničkim dodavanje prodao je loptu što su Mađari iskoristili, a onda i promašio u sljedećem napadu. Nadu nam ulijeva tek to što će Mađari do kraja utakmice biti s igračem manje. Pogriješio je i Srna  te se čini da je tu priči kraj.

55. (25:25) Preživjela je Hrvatska dva isključenja. Štoviše, izjednačili smo i u naletu lovimo potpuni preokret. Ajmo po tu pobjedu pu zadnjih pet minuta!

image
Ante Čizmić/Cropix

52. (21:23) Mađari opet imaju dva gola prednosti. Hrvatska neshvatljivo griješi. Bez ideje smo u napadu, dok Mađari sve jednostavno rješavaju. Dobro koriste svoju fizičku nadmoć.  Na sve su se naslonila dva igrača manje. Nije dobro...

47. (20:19) Glavaš nas je opet vratio u vodstvo! Ubrzala je Hrvatska, izgleda sve bolje. Čim smo ubrzali loptu živnula je igra. Golovi brzo padaju na obje strane.

40. (17:16) Konačno vodimo! Živnula je Hrvatska nakon minute predaha koju je pozvao Perkovac. Glavaš nas je doveo u vodstvo.

image
Ante Čizmić/Cropix

30. (13:14) Hrvatska je izgledala nešto bolje pred kraj prvog poluvremena. Može to i mora puno bolje, zaostatak na poluvremenu je samo jedan gol. Lučin i Srna zabili su po tri pogotka. Obrana će morati biti puno agresivnija mislimo li nastaviti put prema polufinalu.

24. (11:12) Imala je Hrvatska nekoliko napada za izjednačenje, ali nikako da uhvatimo priključak. U napadu se razigrao Lučin, ali netko mu se treba priključiti. Mandić za sada brani dobro. No, velike problema nam radi Banhidi na crti.

14. (5:9) Najveća prednost Mađarske u ovoj utakmici. Hrvatska igra izgleda jako loše. Naši su rukometaši razbranili mađarskog vratara Bartucza.

10. (4:7) Hrvatska i dalje srlja u napadu, olako gubi lopte. Mađarska je postigla još jedan lagani pogodak iz kontranapada i prijeti ozbiljnim odvajanjem već u prvom dijelu. Perkovac je pozvao minutu predaha. Vrijeme je za buđenje!

8. (3:5) Prvi put ćemo zaigrati s igračem više. Ali odmah su naši izgubili loptu. Mađarska je to iskoristila i odvojila se na plus dva. Loše izgleda hrvatska obrana, prevelike se rupe otvaraju.

image
Ante Čizmić/Cropix

Hrvatska od 18 sati igra drugu utakmicu drugog kruga protiv Mađarske na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Nakon poraza od Francuske, mjesta za kalkulacije nema. Izabranici Gorana Perkovca moraju pobijediti sva tri preostala protivnika Mađarsku, Island i Njemačku. Prvi korak su fizički moćni Mađari. A u lovu na dva boda Perkovac i dalje ne može računati na kapetana Domagoja Duvnjaka koji se i dalje ne osjeća dobro zbog posljedica povišene temperature. Tijek utakmice uživo pratite na portalu ‘Slobodne‘.

Hrvatska: Kuzmanović, Mandić; Mihić, Šoštarić, Karačić, Maraš, Načinović, Kušan, Mamić, Cindrić, Lučin, Šipić, Glavaš, Srna, Klarica, Jelinić

Mađarska: Palasics, Bartucs; Sipos, Boka, Ligetvari, Mathe, Fazekas, Banhidi, Szita, Ancsin, Bodo, Ilić, Rosta, Lekai, Hanusz, Imre

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 07:34