StoryEditorOCM
Rukometdrugi krug SP-a

Hrvatska je nadigrala Crnu Goru, a sada treba dobiti Kamerun za nastavak lijepe priče iz Göteborga

Piše Iva Majić
8. prosinca 2023. - 15:17

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je Crnu Goru 26:25 u prvom kolu drugog kruga Svjetskog prvenstva u Göteborgu, i tako ostala u igri za četvrtfinale. Sjajnu utakmicu odigrale su “kraljice šoka” koje su vodile od početka do kraja susreta te zasluženo uzele dva vrlo vrijedna boda.

No, izabranice Ivice Obrvana očekuje još dug put do najboljih osam na svijetu. Nema mjesta izgubljenim utakmicama i prosipanju bodova, a novi ispit pred našim djevojkama je već danas od 18 sati kada igraju protiv Kameruna.

Ova afrička reprezentacija je u prvom dijelu natjecanja bila u vrlo teškoj skupini s Mađarskom, Crnom Gorom i Paragvajem.

I očekivano, protiv europskih selekcija nisu mogle ništa. Crnogorke su ih ispratile s minus 14 (25:11), Mađarice pak, s 19 pogodaka razlike (39:20). Za utjehu i prolazak dalje trebala im je pobjeda protiv Paragvaja. Teško je vjerovati da nekoga mogu dobiti u drugom krugu, ali kao i svakog suparnika, i njih će trebati dobro analizirati i doći do pobjede, jer bodovi protiv Kameruna vrijede jednako kao i oni protiv Crne Gore ili Mađarske.

image
Bjorn Larsson Rosvall/Afp

- Fizički jesu jake, ali mislim da ih možemo taktički nadigrati. I mi isto trčimo, a i imamo širu klupu, pa mislim da će to biti recept za tu utakmicu, rekla je kapetanica reprezentacije Katarina Ježić.

Hrvatska i Kamerun do sada nikada nisu igrali na nekom velikom natjecanju, a ova premijera trebala bi biti prilika za lagane bodove našim djevojkama.

- Još jedna afrička ekipa, s bitnom razlikom u odnosu na Senegal koji je fizički teži, s više kila. Kamerun je tranzicijski i po načinu igranja potpuno drugačiji od njih. Taj njihov stalni trk prema naprijed ih tjera na pogreške, a iziskuje i veliku potrošnju energije. Meni je želja, uz poštovanje i bez podcjenjivanja ekipe Kameruna, ako bude moguće da rasporedimo snage i uzmemo dva boda. Koliko god je moguće da odmorimo neke od ključnih igračica koje su se do sada dosta potrošile prije svega Valentinu Blažević i Ćamilu Mičijević, ali i još neke igračice koje su imale i veću minutažu. Želim da što manje energije potrošimo te spremni dočekamo utakmicu u ponedjeljak protiv Mađarske - rekao je Ivica Obrvan, izbornik ženske rukometne reprezentacije.

Inače, nakon prvog kola Glavne skupine 1, vodi Švedska sa šest bodova. Crna Gora i Mađarska imaju po četiri, Hrvatska je na 4. mjestu s tri boda, a zatim slijede Senegal s 1 bodom te Kamerun koji je na nuli. Utakmicu možete pratiti na RTL Kockica i u eteru drugog programa Hrvatskog radija, od 18 sati.

image
Adam Ihse/tt/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:57