StoryEditorOCM
Rukomet3. kolo

Europska liga: Sjajni Nexe pregazio Gorenje u Našicama

Piše hina
27. veljače 2024. - 22:22

Rukometaši Nexea iz Našica u susretu su 3. kola skupine II drugog kruga natjecanja u Europskoj ligi kao domaćini svladali Gorenje iz Velenja sa 34-27 (17-15).

Ivan Sršen i Manuel Štrlek su sa po sedam golova bili najefikasniji u sastavu Nexea kod kojega je Dominik Kuzmanović upisao 12 obrana, dok je Enej Slatinek Jovičić sa sedam pogodaka predvodio Gorenje.

Našičani su kontrolirali rezultat tijekom čitavog susreta, ali u prvom poluvremenu nisu se uspijevali odvojiti na više od tri gola prednosti.

U 39. minuti Nexe je po prvi put u dvoboju stvorilo četiri gola razlike (22-18), a nakon što su se Velenjčani opet primakli na samo dva razlike (25-23) uz igrača više uslijedilo je ključno razdoblje susreta. Vratar Nexea Dominik Kuzmnović spojio je dvije fenomenalne obrane, a njegovi su suigrači dva puta poentirali usprkos brojčanom minusu za novi bijeg. Domaći se nisu zaustavili, već su i nastavili povećavati prednost i kada su 10 minuta prije kraja zabili za 31-24 pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Kako je u drugom dvoboju ove skupine švedski Savehof kao gost nadigrao danski Skjern sa 34-33, Nexe je ovom pobjedom preuezo vrh ljestvice. Kolo prije kraja Nexe ima sedam bodova, Skjern je drugi sa šest, Savehof treći s pet, dok je Gorenje na dnu s dva boda.

Za tjedan dana Nexe će u posljednjem kolu u natjecnju po skupinama gostovati kod Savehofa te će u slučaju pobjede ili remija osigurati prvo mjesto i izravni plasman u četvrtfinale. No, u slučaju poraza Našičani bi mogli pasti i na treće mjesto u skupini te bi u krnjoj osmini finala mogli igrati protiv neke od drugoplasiranih momčadi iz preostale tri skupine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:20