StoryEditor

Doktor Miškulin: Pešić bi mogao igrati s jednim bubregom

Piše PSD.
10. veljače 2009. - 11:32

Stanje hrvatskog rukometnog reprezentativca Ivana Pešića koji je u napadu skupine huligana ispred noćnog kluba u mađarskom Balatonfuredu uboden nožem u leđa zbog čega je ostao bez bubrega je stabilno i izvan je životne opasnosti, izvjestio je šef liječničke službe hrvatske rukometne reprezentacije Mladen Miškulin.

"Svi smo u šoku i nevjerici nakon što smo čuli za vijesti iz Mađarske. Sada je najvažnije da je Pešić izvan životne opasnosti i da oporavak dobro napreduje," naglasio je Miškulin na novinarskoj konferenciji Hrvatskog rukometnog saveza u hotelu Panorama.

Miškulin je naglasio kako je od operacije prošlo tek dva dana i još uvijek je suviše rano za prognoze, jer su moguće komplikacije, no dodao je kako bi Pešić zbog svojih godina i fizičke spreme mogao nastaviti karijeri i s jednim bubregom.

"Kontaktirao sam s mađarskim liječnicima i s uglednim stručnjacima s područja urologije i smatramo da će mu jedan bubreg biti dovoljan za nastavak sportske karijere," poručio je Miškulin.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Sandi Šola je ponovio kako je HRS u stalnom kontaktu s bolnicom u Veszpremu, te hrvatskim veleposlanikom u Mađarskoj. Šola je naglasio kako se HRS stavio na raspolaganje Pešićevoj obitelji, a čim bude moguće posjetit će ga u bolnici.

Pešić je u napadu uboden nožem u leđa, te je hitno operiran. Prema izjavama liječnika, Pešiću je odstranjen bubreg, a njegovo stanje je stabilno, ali i dalje ozbiljno.

Napad se dogodio u noćnom klubu kada je skupina od 30-tak huligana napala Pešića, Cozmu i Šešuma. Skupina je sačekala rukometaše na izlazu iz noćnog kluba kada je uboden nožem u srce usmrćen Cozma, a potom uboden i Pešić koji mu je priskočio u pomoć. Srbin Šešum je zadobio fakturu lubanje.

(H)

#IVANPEšIć

Izdvojeno