StoryEditor
Rukometerste Rukometna Liga

Daj pet za rukomet: dva velikana pozivaju djecu i klubove na novu sezonu diljem Dalmacije

Piše PSD
15. ožujka 2019. - 19:32
balic_metlicic8-150319

Preko 500 utakmica, 3000 igrača i igračica iz 16 gradova, pet turnira... Tako je bilo prošle godine u Erste Rukometnoj Ligi Dalmaciji u mini rukometu, koju organizira Akademija Balić&Metličić.

- Ove godine očekujemo još veći broj djece, klubova, vjerujem da će biti bolje nešto što je bilo prošle. Postavili smo visok organizacijski nivo, siguran sam da ćemo sada učiniti korak dalje - kazao je proslavljeni Pero Metličić na najavnoj press konferenciji 2. Erste Rukometne Lige Dalmacije.

U hotelu Park okupilo se isto društvo kao i prije dvanaest mjeseci, uz Metličića, ERLD su predstavili direktor Regionalne direkcije Erste banke Jurica Smoljan i jedan od najboljih rukometaša svih vremena Ivano Balić.

- Prošlogodišnja priča završila je na najbolji mogući način, zajedno s našim partnerom Erste bankom nastavljamo dalje, već su nam se javili brojni klubovi, koji žele sudjelovati. Najvažnije je da su svi sretni, toj djeci, čim iskažu želju za bavljenjem sportom, treba dati podršku, zbog toga smo tu. Sudjeluju djevojčice i dječaci od 8 do 10 godina, javljaju se i osnovne škole - dodao je Metličić.

ERLD, koja se održava pod sloganom "Daj pet za rukomet", kreće s turnirom u Šibeniku 31. ožujka, u Zadru se igra 27. travnja, Split je na rasporedu 11. svibnja, a u Dubrovniku će se igrati 26. svibnja, a veliko finale na kojem će sudjelovati najbolji održat će se 8. ili 9. lipnja u Splitu. Ivano Balić prošle godine bio je i trener, animator, delegat, radio na semaforu...

- Djeca, treneri i klubovi bili su zadovoljni s nama, mi smo se učili iz jednog do drugog turnira. Bilo je predivno, pune dvorane djece, koje igraju rukomet. Ma, i da ostane tri tisuće djece bit će super, ali već prema najavama mogu slobodno reći da ćemo nadmašiti brojku sudionika od prošle godine. Vjerujem da ćemo se od jeseni proširiti, pa bi se Erste Rukometna Liga trebala odigrati u nekoliko gradova u Istri, pregovori su u tijeku - kazao je Balić.

Erste banka nijednog trenutka nije dvojila oko daljnjeg partnerstva s Akademijom Balić&Metličić.

- Projekt je iznimno kvalitetan, nama je bilo bitno da su djeca u fokusu. U dobi od 2. do 7. razreda, prema nekim pokazateljima, tek 30 posto djece bavi sportom, a mi smo im Erste Rukometnom Ligom Dalmacije, kroz suradnju s gospodom Metličićem i Balićem, omogućili da se uključe u sport. Erste banka iznimno je ponosna što je dio ovog projekta, veseli nas najava će se natjecanje proširiti i na Istru - rekao je Smoljan.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 12:39