StoryEditor
Rukometmjesec dana stanke

Červarovim 'kaubojima' podrezana krila: nakon Mihića otpao i Mileta, doživio je istu ozljedu

19. prosinca 2019. - 20:36

Nakon Lovre Mihića, s popisa putnika hrvatske rukometne reprezentacije na Europsko prvenstvo sljedeće godine koje organiziraju Austrija, Norveška i Švedska otpao je i Fran Mileta.

Član Nexea Mileta je na priremama u Zagrebu doživio istu ozljedu kao i krilo poljske Wisle Mihić - distorziju gleżnja s posljedičnom rupturom prednjeg talofibularnog ligamenta i parcijalnom rupturom strażnjeg donjeg tibiofibularnog ligamenta i kalkaneofibularnog ligamenta. Magnetska snimka u klinici za Traumatologiju danas pokazala je da mladi Labinjanin mora propustiti europsku smotru, odnosno da ga čeka minimalno četiri do šest tjedana pauze.

Izborniku Lini Červaru tako su na raspolaganju ostala tri desna krila Zlatko Horvat, Vlado Matanović i Ivan Vida, od kojih će na put voditi dvojicu.

Prva faza priprema reprezentacije završava 23. prosinca. Druga počinje tri dana kasnije, 26. prosinca  i bit će u Poreču, te trajati do 30. prosinca. Završne pripreme također će biti u Poreču, od 1. do 7. siječnja 2020. godine, u sklopu kojih će se održati i Croatia kup, a na kojemu uz Hrvatsku još nastupaju BiH i Katar.  Hrvatska prvi dio Europskog  prvenstva igra u Grazu, a suparnici su Crna Gora, Bjelorusija i Srbija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 00:49