StoryEditor

Červar odgovara Sušecu: Božo ima osobne koristi od nogometa

Piše PSD.
3. veljače 2009. - 22:11

Izbornik Lino Červar oštro je reagirao na analizu finalne utakmice Svjetskog prvenstva Bože Sušeca, HTV-ovog komentatora, te je svoje mišljenje otkrio na Hitmreži, a zatim i na HTV-u.

Sušec je, podsjetimo, izjavio: "Žalosni smo zbog načina kojim smo spriječeni da zakoračimo na najviše stepenicu trona. I suci su u svemu imali svoje prste, no ipak nisu bili presudni. Najuspješniji naš trener proteklog desetljeća odlučio je eksperimentirati u pogrešno vrijeme. U ključnom periodu Horvat igrao je vanjskog, Lacković je bio na krilu i igrali smo bez razigravača, povremeno bez pivota. Kad trener preuzme glavnu ulogu, danak plaćaju igrači, a kazna je poraz".

Červar je predbacio Sušecu da je i on  kriv što javna televizija nije prenosila Svjetsko prvenstvo, te da bi stvari bile drugačije da se više angažirao oko rukometa, a manje oko nogometa.

- Mogao bih reći da sam upoznat s činjenicom da Sušec ima osobne koristi od forsiranja nogometa na javnoj televizji, a mogao bih reći i to da svaki dan zaviri u čašicu. Želio bih reći još i to da nisam čuo da netko može biti jedan od najuspješnijih trenera na svijetu, a da ga igrači ne slušaju. To je neki novi izum, a ja bih ga trebao patentirati. Oni koji to govore su obične neznalice – poručio je izbornik, te dodao da ga je Sušec i ranije podcijenjivao i ismijavao.

- Bilo mi je jako krivo zbog njegovih navoda i to je jako teško palo mojoj obitelji. I on sam ima puno poroka koje ne želim reći jer bih uvrijedio njegovu obitelj. Sušec nudi negativan i bezosjećajan odnos, da se tako odnosi prema Štimcu i Mamić jurili bi ga po Maksimiru – zaključio je Červar.

Sušec je Index.hr-u izjavio kako ne želi komentirati Červarove riječi jer se "ne želi spuštati na tu razinu".

M. DOKOZA
foto: cropix

#LINOčERVAR#BOžOSUšEC

Izdvojeno