StoryEditor
Rukometgost komentator

Ćavar: Duvnjak je pored Nijemaca izgledao kao mala beba, da ne govorimo o Karačiću. Mučili smo se uopće za doći na devet metara, a kamoli za šut...

Piše T. B.
22. siječnja 2019. - 09:14

Šteta, ostali smo kratki za jedan gol, no što je tu je, nema plakanja. Utakmica je bila dosta gruba, s jako dobrim obranama, no Nijemci su obrani igrali fantastično.

Stvarno su odigrali za primjer u obrani, tako ogromni ljudi su bili nevjerojatno pokretljivi. Duvnjak je pored njih izgledao kao mala beba, da ne govorimo o Karačiću. Mučili smo se ne za šut, nego da uopće dođemo do devet metara - prokomentirao je Patrik Ćavar za 'Slobodnu' poraz Hrvatske.

Kad bismo nekako i uspjeli proći kraj njih, Wolff je vrlo dobro branio. No, općenito gledano Nijemci me nisu impresionirali, Francuzi su po meni puno jači od njih.

Sinoć bi nam jako dobro došao Cindrić, pored tako čvrste njemačke obrane značila bi nam njegova brzina i okretnost. Nikako mi nije jasno zašto Jaganjac nije ostao uz reprezentaciju, nego je poslan kući.

Dobro dok smo imali Cindrića pa je Duvnjak mogao igrati lijevog vanjskog, ali kada smo ostali bez Cindrića, svakako nam je bio potreban Jaganjac za širinu vanjske linije. Radi se o mladom igraču, koji je prošle sezone bio drugi strijelac Lige prvaka, zaista ne shvaćam zašto smo ga se odrekli.

Ne znam koliko je na našu igru utjecao umor, sigurno je dosadašnji dio Svjetskog prvenstva ostavio traga. U zadnjih deset minuta smo se uspjeli vratiti nakon tri gola minusa, kad nije išlo udarcima izvana zabijao je Šipić s crte. Šteta što nismo uspjeli zadržati vodstvo na kraju, ali još veći žal ostaje zbog one utakmice s Brazilom, gdje nam se poklopilo sve loše. 

Čuo sam izjavu Muse gdje je rekao da su imali pristup ‘lako ćemo’ i to mi se nije svidjelo, katastrofa je kad ti u podsvijest uđe ‘mi smo dobri, oni nisu nešto…’. 

Ostaje nam pouka

Možda i bez obzira na tu utakmicu ne bismo igrali u polufinalu, ali bar bismo znali da smo izgubili od domaćina Nijemaca te na kraju od Francuza i moglo bi se dati pozitivnu ocjenu na kraju. Ovako ne možemo biti zadovoljni ovim prvenstvom, ostaje nam pouka da se nikoga ne smije podcijeniti.

Ne znam koliko će Francuzi kalkulirati s obzirom da su već osigurali polufinale, možda glavni igrači neće ni ulaziti u igru, ali oni su jaki i sa zamjenama. U najjačoj postavi su svakako jači od Nijemaca i budu li igrali maksimalno, s najjačima, bit će nam jako teško.

#RUKOMET#SVJETSKO PRVENSTVO#PATRIK ĆAVAR

Izdvojeno

06. srpanj 2020 05:13