StoryEditorOCM
Ostalokrš i lom

Žestoki sudar i prekid u Monte Carlu! Red Bull smrskan, jedva izbjegnuta tragedija

Piše SN
26. svibnja 2024. - 16:45

Žestoki sudar obilježio je početak Velike nagrade Monaka, koja se vozi na ulicama Kneževine. Odmah nakon starta u prvom krugu, nakon prvog zavoja i na uzbrdici prema Casinu, sudarili su se Sergio Pérez (Red Bull) te oba vozača Haasa, Kevin Magnussen i Nico Hülkenberg.

Video nesreće pogledajte OVDJE.

Crvena zastava signalizirala je prekid utrke. Analitičari F1 u prijenosu uživo ističu da se radi o najgorem sudaru u proteklih nekoliko godina te da je samo čudom izbjegnuta tragedija, s obzirom na to u kakvom je stanju Pérezov bolid, koji se doslovno prepolovio od siline udarca. Ozlijeđenih prema prvim informacijama nema, pišu Sportske novosti.

Nesreću je izazvao Magnussen, koji je prednjim lijevim kotačem zakačio Pérezov stražnji desni, nakon čega je došlo do izlijetanja u ogradu. Na njih je ni kriv ni dužan naletio i Hülkenberg, koji je preko radija poručio svojem boksu da je sudar bio "nepotreban". Vozači Haasa definitivno nisu imali svoj vikend, budući da su dan ranije diskvalificirani u kvalifikacijama, baš kao ni Pérez koji je startao s tek 17. mjesta.

U trenutku prekida vodeći je bio Charles Leclerc (Ferrari), koji je obranio najbolju startnu poziciju.

U prvom je krugu došlo do još jednog manjeg sudara, i to između dvojice vozača Alpinea, Pierrea Gaslyja (10.) i Estebana Ocona (11.), koji od ranije otvoreno iskazuju međusobnu netrpeljivost, a ova situacija definitivno neće zatopliti odnose.

BBC-jev reporter piše da bi Magnussen zbog izazivanja sudara mogao dobiti jednu utrku suspenzije, budući da trenutačno ima 10 (od 12) kaznenih bodova, a po svemu sudeći čeka ga još kaznenih poena.

Utrka će se nastaviti nakon što se staza očisti od dijelova bolida.

image
Andrej Isakovic/Afp
image
Jakub Porzycki/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 16:30