StoryEditorOCM
Ostaloskandalozno

Zbog špijunaže suspendirana izbornica kanadskih nogometašica, dronom snimali trening suparnica

Piše Hina
26. srpnja 2024. - 16:50

U petak je Kanadski nogometni savez službeno objavio kako je s pozicije izbornice kanadske ženske reprezentacije suspendirao 38-godišnju Britanku Beverly Priestman.

Na početku Igara u Parizu skandal je izazvao događaj po kojem su Kanađani, s dronom, snimali trening novozelandskih nogometašica, a uoči međusobnog susreta, u sklopu prvog kola skupine A. Naknadno je Kanada slavila u toj utakmici, nakon preokreta, s 2-1.

Direktor Kanadskog nogometnog saveza je potvrdio kako je izbornica Priestman udaljena s te dužnosti te da će se nakon Igara obaviti dodatna istraga o cijelom slučaju. Francuska policija je, pak, privela analitičara kanadske reprezentacije kod kojeg su pronađeni letjelica kao i video snimke treninga nogometašica Novog Zelanda. Disciplinski postupak zbog svega je pokrenula i Međunarodna nogometna organizacija (FIFA).

„Želim se kao prvo ispričati reprezentativkama i stručnom stožeru Novog Zelanda, ali i svojim igračicama. Ovo što se dogodilo ne predstavlja vrijednosti za koje se moja ekipa zalaže. Na kraju, ja sam odgovorna za ponašanje unutar naše ekipe“, poručila je i ispričala se izbornica Priestman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:26