StoryEditorOCM
Ostalorušili rekorde

Završilo prvenstvo Hvarske nogometne lige: ‘Varbonj’ prvak bez poraza

Piše PSD.
9. lipnja 2015. - 11:10
Premda su igrači NK “Varbonj” iz Vrbanja čak dva kola prije završetka natjecateljske sezone u Hvarskoj nogometnoj ligi (FNL) prvi put u povijesti kluba osvojili titulu prvaka, zasluženi pehar i medalje iz ruku tajnika NS SDŽ Dina Knezovića primili su na nogometnom stadionu “Dolci” u Starome Gradu tek nakon posljednje utakmice sa “Slogom” iz Dola, što su također s 2:1 riješili u svoju korist.

Zanimljivo je da je ovaj naslov osvojen s 11 pobjeda, 5 neriješenih rezultata i bez izgubljene utakmice, a još je samo jedne godine NK “Hvar” ostvario takav pothvat. Dakle, Vrbanjani su prikupili čak 38 bodova, s tim da su postigli 35 zgoditaka, a primili samo 7, pa je titula osvojena s najboljom gol-razlikom u povijesti lige (+28).

- Naslov prvaka imali smo još pobjedom protiv “Vatre” u Jelsi i onda zadnja dva kola igrali zapravo za prestiž. O ozbiljnosti i pristupu igri dovoljno govore rezultati sami po sebi. Ponajprije bih zahvalio vjernoj publici i svim Vrbanjanima, osobito našim nogometašima i ljudima oko kluba, međutim, ipak moram istaknuti jedno ime, a to je naš vratar Miro Jerković koji je primio najmanje golova do sada u jednoj sezoni FNL-a.

Njegove su obrane zaista za anale lige, jer čovjek je tek tri godine među brankama, mada je u klubu još od davne 1988. godine, ali je zato u sezoni 1999./2000. bio napadač i najbolji strijelac s čak 24 pogotka - kazao je trener Pero Vidović, koji ovaj klub s uspjehom vodi zajedno sa svojim pomoćnikom Tomislavom Bogdanićem.

Inače, uz Jerkovića u sezoni 2014./2015. za “Varbonj” su igrali: Jure Bogdanić, Goran Kovačić, Dominik Pavičić, Marian Lušić Bulić, Ivo Ćurin, Ivan Vidošević, Mišo Pavičić, Tedi Posinković, Tomislav Parlov, Ivo Pavičić Ivelja, Darko Matijević, Leo Fredotović, Mario Pavičić Ivelja, Kruno Kovačić, Mario Pentić, Vinko Petrić, Marin Matković, Jakša Nejašmić, Ivan Matković i Dorijan Lušić.

Nogometaši su u ovoj prigodi, kako iznosi predsjednik kluba Pero Fredotović, na mjesnom groblju položili cvijeće preminulim ljubiteljima baluna, a veliku pobjedu posvetili svima onima koji su od 1917./18. gurali bubamaru po Vrbanju.

Mirko Crnčević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 09:19