StoryEditor
Ostalohumanitarna utakmica

Zagora je stala uz Mirka: Matijaš je osoba koja je pisanom riječi u cijeli svijet pronijela vijest da u ovome kršu ima nogometni klub

Piše Krste Mujan
10. studenog 2019. - 14:49

Ni dosadna kiša nije poremetila ovu humanitarnu utakmicu Zagore i Hajduka za pomoć i ozdravljenje Mirka Matijaša, čovjeka “žive riječi” koji više od 50 godina piše i živi za Unešić i ovaj klub.

Ovaj profesor i ravnatelj OŠ Marina duboko je vezan za kraj u kojem se rodio, a ne samo njegovo rodno mjesto nego i cijeli svijet čuo je za tog profesora. Njegov nogometni klub za koji je vezan dugi niz godina želi pomoći svome Mirku pa su organizirali humanitarnu utakmicu na koju su pozvali veterane Hajduka, nekada vedete ovog kluba, a među njima treneri u Zagori bili su i danas poznati treneri Stipe Balajić, Ante Šećer i Hari Vukas. Zaigrali su i legendarni igrači “bijelih” Đoni, Pralija, Erceg i mnogi dugi.

Susret je završio pobjedom domaćina u čijoj su momčadi opet briljirali nekada vratar visokog rejtinga Ivan Matetić, te Hrvoje Dujić, Davor Višić i legenda Borovišta Ivan Šupe, poštar koji je imao veliki udio u uspjehu Zagore u Hrvatskom kupu.

Hvala našim prijateljima iz Hajduka na dolasku i pomoći za našeg Mirka. Neka znaju da naša srca kucaju za Hajduk - kazao je predsjednik Zagore Mario Paić.

- Ovo je hvale vrijedna gesta Zagore u kojoj sam i sam nekoliko sezona bio. Želimo mu brzo ozdravljenje i povratak svome omiljenom i dragom klubu - dodao je Ante Šećer.

- I ja sam u ovome klubu proveo nekoliko sezona. Nikada nisam doživio veću radost poslije pobjeda nego ovdje s igračima Zagore - kazao je Hari Vukas.

Na to se nadovezao i Mladen Abramac, bivši gradonačelnik Unešića:

- Što se tu ima reći za našeg Mirka nego da je osoba koja je pisanom riječi u cijeli svijet pronijela vijest da u ovome kršu ima nogometni klub.

Semafor

Zagora – Hajduk 5:3 (2:0)

Humanitarna utakmica veterana “Za našeg Mirka” Unešić - Igralište Borovište. Gledatelja: 350.

Sudac: Ivan Šego (Šibenik).

Strijelci: Šupe, Bumbak, Goran Brailo, Dujić i Lagator za Zagoru, a za Hajduk Vukas (11 m), Erceg i Pralija.

ZAGORA: Matetić, H. Višić, D. Višić, H. Dujić, A. Abramac, Bumbak, Mujan, Šupe, Stojan, Lagator, Rajčić (još su igrali: J. Spahija, Nakić, Bulat, Milić, I. Dujić, Edi Maretić, Vukorepa). Voditelj: Hrvoje Višić.

HAJDUK: Bikić, Miladin, Đolonga, Pauk, Vulić, Vejić, Putnik, Butorović, Pralija, Šećer, Borozan (još su igrali Đoni, Gudelj, Čukelj, Erceg. Voditelj: Goran Brailo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 15:12