StoryEditor
Ostalozlatni pijetao

Zadarski hrvači Niko Ivanac i Roko Strika osvojili turnir u Koprivnici

Piše Ante Ivelić
5. ožujka 2019. - 17:41

U Koprivnici se održao 16. Međunarodni turnir u hrvanju grčko-rimskim stilom za mlađe uzraste pod nazivom “Zlatni pijetao”. Na ovogodišnjem izdanju nastupilo je više od 300 dječaka i djevojčica iz 29 klubova, a osim hrvatskih predstavnika za odličja su se borili i natjecatelji iz Mađarske, Slovenije, Nizozemske te Slovačke.

Koprivnički je turnir na glasu kao jedan od najjačih turnira za dječake u Europi, a zapažen nastup imao je Hrvački klub Zadar koji se predstavio sa sedam mladih boraca. 

U konkurenciji mlađih dječaka rođenih 2006., 2007. i 2008. godine nastupili su Marino Kovačević i Jakov Parić. 

Kod starijih dječaka, rođenih 2004. i 2005. godine nastupili su Roko Strika i Šime Urić, dok su u najmlađoj skupini hrvača, rođenih 2009., 2010. i 2011. godine zadarski klub predstavljali Ivano Rogić, Jure Batur i Niko Ivanac.

Najuspješnijima su se pokazali Niko Ivanac i Roko Strika koji su odličnim borbama i prezentacijom hrvačkih tehnika svladali sve svoje protivnike i osvojili zlatne medalje. 

Blizu postolja bili su Šime Urić i Ivano Rogić, koji su osvojili 5. mjesta, u repasažnim borbama nedostajalo je i malo sreće. 
Sljedeći vikend HK Zadar je domaćin Regionalnog turnira pod nazivom “Jug Hrvatske” koji će se održati u subotu 9. ožujka u dvorani Mocire. Na turniru se očekujemo dolazak više od 120 hrvača iz Splita, Šibenika i Gospića. Bit će to prava fešta ovoga zanimljivog, olimpijskog sporta koji privlači sve više mladih u Dalmaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 09:11