StoryEditor
OstaloĆiro u formi

"Zabiju mi nožu u leđa, a ja ga hrabro izvadim i sutra ih zagrlim kao sinove svoje!"

Piše PSD.
24. listopada 2014. - 12:35
U samo nekoliko dana Ćiro Blažević će kao trener nogometaša Zadra, na suprotnoj strani imati i drugog bivšeg poslodavca, nakon Dinama i Zdravka Mamića, slijedi bliski susret s Draženom Medićem i Zagrebom u Kranjčevićevoj.

Jesu li odnosi vas i Zagrebova gazde na pozitivnoj crti?

- E, nećete me uvaliti u neku drugu priču koju biste možda željeli čuti, nego ću reći svima da imam prijateljske odnose s Medićem i tako će ostati. Jedino ćemo ljuti rivali biti dok bude trajao dvoboj naša dva kluba.

Medić se ponovno uspio izvući, jer mu je Ivan Krstanović igrač Rijeke odgodio suspenziju. Kako na to gledate, odnosno, je li to ističe njegovu sposobnost?

Pričajmo o nogometu, ostalo su Medićevi problemi

- Ma ne zanima me uopće! Ajmo pričati o nogometu, jer ostalo su Medićevi problemi. Ako se malo dotaknem onda mogu kazati da je spretan u vodstvu klubu. Znate li koliko je danas teško živjeti u nogometu? Muka, velika muka sine! Igrači dolaze na treninge troše se , a nisu sigurni hoće li sutra imati za kruh. Rijetki su koji mogu ponuditi financijsku sigurnost. Očito je da Medić dobro pliva i na tome mu čestitam.

Nakon nekih vaših žustrih komentara na društveno-političko-sportske teme, ipak se više može čuti dosta pomirljivih tonova. Nedavno ste doživjeli i zagrljaj Zdravka Mamića. Govori li to u prilog tomu da niste zlopamtilo i da vas vode drugi životni motivi?

- Jašta! Uvijek od polu prijatelja želim napraviti prijatelja. Kad uspijem u tome, onda sam najsretniji čovjek na svijetu. Ili kad mirim ljude, u tome uživam. I stalno na svojim primjerima gradim mostove u odnosima. Recimo, meni zabiju nož u leđa, ja ga hrabro izvadim, pa sutra te iste koji su mi nanijeli bol, zagrlim kao sinove svoje! Što bi drugo? A mogu, i imam se pravo ponašati drukčije.

Onda, što očekujete protiv Zagreba kojem dolazite u goste bez trojice igrača koji su se ozlijedili u ogledu s Dinamom.

- Nekako smo se “pokrpali”, pa vrijedi ona stara poslovica: “Koga nema bez njega se mora”! U nizu smo od tri poraza i to ni za jednoga trenera pa tako i mene nikad nije ugodno. Zato mi je želja ne izgubiti u Kranjčevićevoj.

Dražen Žura

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 08:54