StoryEditor
Ostalopojačanje

Za spas posegnuli preko Atlantika: malonogometaši iz Vrgorca doveli prvog Brazilca u povijesti kluba

16. veljače 2021. - 21:04

Malonogometni klub Vrgorac, trostruki viceprvak Hrvatske i klub s najdužom tradicijom u prvoligaškom društvu, krenuo je u drugi dio sezone jako loše. Upisali su dva poraza na startu prvenstva i uprava kluba je odmah morala reagirati i dovesti pojačanje kako ne bih do zadnjeg kola strahovali za ostanak u ligi. I tako je u Vrgorac stigao prvi Brazilac u povijesti kluba, 23-godišnjeg Marlon Da Silva Luciano.

Transfer je realiziran zahvaljući makarskom skautu Nenadu Tintoru, koji potpisuje dobar dio uspjeha Novog Vremena Apfela u proteklim godinama, jer je pogodio s dovođenjem Brazilaca u grad podno Biokovo. Tintor u suradnjim s Romeom Jovićem i Antom Mihaljevićem, direktorom Vrgorca, potpisuje “prvu sambu na kamenu”. Marlon je rođen 20. Veljače 1998. godine u Sao Paulu. Prvo je igrao nogomet za Portuges, da bi se kasnije prebacio na futsal te je nastupao za Palemerias. Tijekom zimske pauze u sezoni 2016/17. prešao je u talijanski Orte calcio a5, gdje je nastupao za U20 momčad. Zatim u ljeto 2018. godine otišao je u slovački MIMEL Lučenec, tu je dijelio svlačionicu s našim bivšim reprezentativcom Jakovom Grcićem. Put ga je ponovno vratio u Italiju, no nakon pandemije koronavirusa vratio se u Brazil, gdje je igrao za AABB iz Sao Paula.

Marlon je dočekan s velikim simpatijama i nadama u Tinovu gradu, odmah se stavio na raspolaganju treneru Krešimiru Čubeliću. Šteta što navijači još ne mogu na tribine, jer bi susret Marlonove sambe i vrgoračkih “Kamenjara” bio jedinstven i zanimljiv događaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 01:21