StoryEditor
OstaloHrvatski vaterpolski savez vrlo brzo će uplatiti preostali dug nakon organizacije europskog prvenstva

Vlada i Janaf plaćaju vaterpolski dug, neće biti sankcija klubovima

Piše PSD.
25. listopada 2010. - 22:02

Neće biti drame, naši klubovi će igrati u Ligi prvaka, a mi ćemo organizirati i ždrijeb skupina u Rijeci. Pronaći ćemo novac i uplatiti ga LEN-i - kazao nam je 20. istopada tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza Renato Živković.

Toga 20. listopada istekao je ultimatum koji je LEN-a poslala HVS-u za podmirenje posljednje rate od 200.000 eura koliki je bio dug našeg nacionalnog saveza nakon organizacije Eurospkog prvenstva u Zagrebu proteklog kolovoza.

Prijetnja je bila više nego ozbiljna, izbacivanje terceta hrvatskh klubova Juga CO, Mladosti i Primorja EB iz ovogodišnje Lige prvaka. Bio bi to veliki udarac za hrvatski vaterpolo s obzirom da su splitski Mornar Brodospas i Jadran zbog nedostataka novca otkazali natjecanje u Kupu LEN-a. No, na kraju od svega neće biti ništa.

Zapravo bit će - pozamašna svota od 200.000 eura na luksemburškom računu LEN-a koja bi trebala biti uplaćena kroz nekoliko dana. Tako nam je nešto spominjao i tajnik Živković koji je rekao da Savez radi na problemu i da će uskoro biti sve riješeno.

Vlada Republike Hrvatske na svojoj je posljednjoj sjednici odobrila izdvajanje milijun kuna na ime pokrivanja troškova organizacije EP-a, a nakon razgovora sa sponzorima, onaj najveći i glavni pokrovitelj saveza Janaf (Jadranski naftovod) dodat će preostalih 500.000 kuna. I tu dolazimo do svote koju je LEN-a potraživala.

- Pomoć Vlade i našeg glavnog pokrovitelja spasila nas je jedne neugodne situacije i veliko im hvala što su stali uz nas - kratko je kazao dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Iako su mnogi vezani uz domaći vaterpolo očekivali da će se sve pozitivno rasplesti, ovaj tjedan je bio poprilično stresan za čelnike HVS-a, a izbjegnuta je potencijalno nezgodna situacija jer je LEN-a mogla ‘zategnuti odnose’, pa nakon klubova onemogućiti i nastupe reprezentacije.

Lekcija za ubuduće, kako bi se izbjeglo nevolje bolje je na vrijeme podmiriti račun.

robert radica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. listopad 2020 19:51