StoryEditorOCM
OstaloRiječani najbrži

Viška prva etapa: "Molo Longo Tutta Trieste" stigao prvi za nešto više od dva sata

20. listopada 2017. - 20:38
viska_regata14-201017

Lanjski pobjednik "Viške regate krstaša" posada broda "Molo Longo Tutta Trieste" slavio je i ove godine u prvoj etapi svima omiljene jedriličarske utrke od Splita do Visa, te nazad. Brod kormilara Rajka Kujundžića riječkog kluba "Galeb", skraćenu rutu zbog manjka vjetra od južne strane Šolte do Visa u dužini 17 umjesto predviđenih 28 nautičkih milja, projedrio je za dva sata i 9 minuta, ispred flote od 155 brodova iz 12 zemalja, koliko ih jedri na ovogodišnjem 73. izdanju ove regate.

Drugi su u višku luku uplovili Slovenci na palubi broda "Generali Assilina" skipera Sama Žvana iz kluba Mariborčanka, treći su bili Crnogorci na "Black Mystery" Saše Kekovića, te četvrti "Polet Furioso" Nikole Deškovića iz splitskog kluba "Labud", organizatora ove fešte podno jedara koja okuplja preko tisuću jedriličara.

- Nakon havarija na Mrdujskoj regati i dosta uništenog jedrilja, zadovoljstvo je biti najbrži na Viškoj, na regati koji svi obožavamo, jer se radi o jednom lijepom druženju za kraj sezone - zbori nam ponosno skiper najbržeg broda prve etape Rajko Kujundžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 23:29