StoryEditorOCM
Ostaloolimpijske igre

Veliki dan za Hrvatsku, bilo bi lijepo proslaviti uz medalje, Sandra i Tin imaju priliku

Piše Iva Majić
5. kolovoza 2024. - 08:06

Nastavak “berbe” medalja hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Parizu. Danas za to imaju priliku Tin Srbić i Sandra Elkasević ili Perković, za one koji se još nisu navikli na novo prezime “kraljice diska”. Srbića očekuje finale preče od 13:30, a Sandra će na bacalište navečer u 20:30. Oba događaja pratite na drugom programu HRT-a.

Ova dva bazična sporta, uz naravno i plivanje, su na Igrama označeni kao “prime” događaji. Što znači: Karata ni za lijeka. Stadion, dvorana i bazen su puni od “jutra do sutra”. Ne propuštaju se ni kvalifikacije, a o finalima da ne pričamo. Ambijent je uistinu poseban, a nadamo se da će se u takvoj atmosferi snaći hrvatski predstavnici. Obljetnica “Oluje”, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, bilo bi lijepo proslaviti uz medalje, a možda i himnu Lijepe naše u Parizu.

image

Tin Srbić

Tom Dubravec/Cropix

Što se tiče ekipnih sportova, danas su na redu opet vaterpolisti koji igraju protiv SAD-a (18:30). Svjetski prvaci su već osigurali četvrtfinale, ali još se ne zna s koje pozicije će u daljnju fazu natjecanja. U grupi A je što se tiče prve četiri momčadi još uvijek sve otvoreno. Italija, Hrvatska, Grčka i SAD. Trenutno je takav poredak, dok Crna Gora i Rumunjska ispadaju i neće ugledati drugi krug.

S ove pozicije Barakude idu na - Mađare! Susjedi su treći u grupi B, a ispred njih su prvoplasirana Španjolska, pa Australija, a svoj put među najboljih osam će ugledati i Srbija. No, prerano je za slaganje parova. Zadnje kolo se još nije odigralo, pa ćemo o protivniku za koji dan.

RASPORED

10.00 Atletika - Martin Marković (disk, kvalifikacije)

12.13 Jedrenje - Martin Dolenc (kite, četiri utrke)

12.15 Jedrenje - Elena Vorobjeva (ILCA 6, deveti i deseti plov)

13.33 Gimnastika - Tin Srbić (preča, finale)

14.40 Jedrenje - Filip Jurišić (ILCA 7, deveti i deseti plov)

18.30 Vaterpolo - Hrvatska - SAD (skupina, 5. kolo)

20.30 Atletika - Sandra Elkasević (disk, finale)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 13:49