StoryEditor
Ostalofešta pod biokovom

Veliki dan makarskog sporta: Klara, Duje i Novo vrijeme najbolji u 2018. godini

Piše Jakov Kovačević
30. siječnja 2019. - 18:31
sportasi_makarska8-270119

Tradicionalna svečanost u organizaciji Zajednice športskig udruga grada Makarske održana je u hotelu Biokovo, a okupila je najzvučnija imena makarskog sporta na još jednoj dodjeli nagrada i priznanja za najbolje sportaše koji su svojim uspjesima obilježili proteklu godinu.

U ulozi domaćina cijelu priredbu prvoklasno je vodila Žana Šulenta, a započela je izvedbom državne himne koju je otpjevala klapa Srdela. Nagrade su dodjeljene u ukupno devet kategorija i to za sportske nade, stručnog djelatnika-trenera, sportašice, sportaša, športskih udruga, javnog djelatnika, nagrade za životno djelo, posthumna priznanja obljetnice udruga.

Za najbolju sportašicu Makarske u 2018. godini izabrana je atletičarka Klara Andrijašević (AK Sveti Marko) koja je i u 2017. bila najbolja. Klara je od Hrvatskog Olimpijskog saveza kategorizirana kao vrhunska sportašica, što je jedinstven slučaj u povjesti Makarske. U prošloj sezoni je osvojila 11 odličja sa državnih prvenstava od toga 9 zlatnih te 1 srebrenu i brončanu medalju. Također je ostvarila i dvije norma za odlazak na Europsko prvenstvo u disciplinama 1500 i 3000 metara. Krunu dosadašnje karijere predstavlja poziv za nastup u seniorskoj reprezentaciji na ekipnom Europskom prvenstvu gdje će biti u društvu Sandre Perković, Sare Kolak, Stipe Žunića i ostalih najboljih Hrvatskih atletičara.

Duju Bajrušovića (MNK Novo vrijeme Apfel) ZŠUG Makarske izabrala je za najboljeg sportaša u protekloj godini, a koji je u finalu doigravanja za futsal prvaka Hrvatske bio najbolji igrač Novog vremena u osvajanju povjesne titule prvaka. Duje u Makarskoj igra svoju 6 sezonu i jedan je od zaštitnih znakova futsale ne samo u gradu podno Biokova već i u Hrvatskoj. Sa Novim vremenom je osvojio svoju drugu titulu prvaka Hrvatske, ipak će ova biti upamćena kao Dujina titula. Iskren sportaš kakav, pobjednik koji u karijeri nije tražio privelegij, već samo respekt koji je našao u Makarskoj, i to je vratio na najbolji mogući način. Teo Strunje koji također dolazi iz Novog vremena najbolji je stručni djelatnik-trener, iako mlad već slovi za jednog od najboljih futsal trenera u Hrvatskoj. Treću je sezonu na klupi Makarana, a u svojoj drugoj s popeo se na vrh. Trofej prvaka Hrvatske u futsalun njegovo je remek djelo, potvrdu kvalitetnog rada dobio je i u glavnoj rundi Futsal Lige prvaka kada sa klubom osvaja prvo mjesto u skupini sa prvacima Gruzije, Finske i Kazahstana.

U kategoriji športskih udruga premoćno je nagrda pripala Novo vrijeme Apfelu, klubu koji je osnovan 1979. godine. Najveći uspjeh pored osvojenog naslova u sezoni 2017/18 godina je nastup u Lisabonu među 16najboljih klubova Europe, a utakmice protiv Sportinga, Benfice i Sibiryaka nagrada je za sve godine provedene u malom nogometu. I najbolji stručni djelatnik Joze Gudelj dolazi iz tog kluba pa se sa pravom može reći da je 2018. godina protekla u dominaciji Novog vremena.

Goranu Pihleru (KK Amfora) pripala je nagrada za životno djelo, dok su za sportske nade proglašeni Toma Filipeti (KK Amfora), Marko Mileta (AK Sveti Marko), Paulina Čobrnić (OK Makarska), te Đana Srzić, Lovre Lukinović i Niko Čulav (VK Biokovo).

Posebne nagrade povodom proslave obljetnice udruga dobio je ragbi klub Makarska rivijera (50. godina) i ŠPK Briljantin (20. godina).

Na kraju su dodjeljena posthumna priznanja za istaknute makarske sportaše i sportske legende koje su nas napustile u 2018. godini a to su Ivo Granić, Šimo Rančić, Mate Braica, Vlatko Jurišić i Draško Tubić. Nagrade i priznanja dodjelili su predsjednik ZŠUG Makarske Miro Urlić, dopredsjednica Andrea Alemani, te članovi Izvršnog odbora Stjepko Vodanović, Danijela Vujčić, Matko Milunović i Ivan Rašić.

Nakon završne dodjele, dobitnici nagrada i ostali uzvanici ostali su na prigodnom domjenku u hotelu Biokovo.

Riječ slavoditnika

Klara Andrijašević: Osjećam da sam zasluženo došla do ove nagrade jer sam u prošloj sezoni ostvarila sjajne rezultate. Zahvalna sam gradu i Zajednici športskih udruga koji su imali povjerenje u mene, a ja sam im to vratila na najbolje mogući način. Nadam se da ću u ovoj godini imati dobre rezultate kako na državnoj razini tako i na Europskom prvenstvu.

Duje Bajrušović: Izuzetno sam zahvalan svima koji su mi dodjelili ovu nagradu. Emocije i osjećaji odaju veliki ponos , ova priznanje zauvjek će imati mjesta u mom životu. Ovo nije nagrada samo za mene , za nju su zaslužni moji suigrači i klub.

#MAKARSKA#NAJBOLJI#SPORTAšI

Izdvojeno