StoryEditor
Ostaločelnici LEN-a u Eindohovenu donijelu odluku o domaćinstvo kontinentalnog prvenstva

Vaterpolski EP 2010. igrat će se u Zagrebu

Piše PSD.
23. ožujka 2008. - 14:56

Europsko prvenstvo 2010. godine održat će se u Hrvatskoj. Tako su odlučili čelnici LEN-a nakon nedjeljne finalne prezentacije koju je Hrvatski vaterpolski savez priredio u nizozemskom Eindhovenu gdje se održava Svjetsko prvenstvo u plivanju. Kako saznajemo bilo je gotovo odlučeno da će Mađari i Rumunji dobiti organizaciju.

Ipak, odličnom prezentacijom u kojoj su na filmu u trajanju od osam minuta prikazane čari Lijepe naše i Zagreba kao organizatora, govorima Perice Bukića, Ratka Rudića i Zlatka Mateše, podrškom premijera Ive Sanadera i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, te na kraju snimke koncerta najboljeg vaterpoliste Europe Miha Boškovića u Lisinskom, čelnici LEN-a prihvatili su hrvatsku kandidaturu za domaćinstvo Europskog prvenstva u vaterpolu 2010. godine.

- Ovo je veliki uspjeh hrvatskog vaterpola. Prvi put od samostalnosti naše države dobili smo organizaciju jednog velikog natjecanja i to u trenucima kada je hrvatski vaterpolo u velikom usponu. Ovo je jedno veliko priznanje, ali i velika obveza. Posebno bih se zahvalio premijeru dr. Ivu Sanaderu, gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću te predsjedniku HOO Zlatku Mateši na podršci i aktivnom sudjelovanju u stvaranju ovog projekta kao i svim suradnicima koji su odradili odličan posao  - rekao je za portal crowaterpolo.com Perica Bukić, predsjednik HVS-a, odmah nakon što je Zagreb izabran za domaćina ovog važnog vaterpolskog natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 07:55