StoryEditor
Ostalohtjeli izbjeći kaznu

Utakmica Druge županijske lige prekinuta nakon pet minuta jer gosti više nisu htjeli igrati, razlog je bizaran

Piše Darko Rapić
11. studenog 2019. - 17:29

Utakmica 9. kola Druge Županijske lige trajala je samo pet minuta – jer gosti više nisu htjeli igrati!

Bizarna situacija dogodila se u subotu 9. studenog na utakmici devetog kola Druge Županijske lige Splitsko-dalmatinske županije između Vala i Jadrana iz Supetra. Naime, zakazana utakmica trajala je samo pet minuta jer gostujući igrači više nisu htjeli igrati.

A učinili su to na “profinjen” način jer su dvojica igrača – od ukupno osam koliko ih je započelo utakmicu – nakon primljenog pogotka prijavili ozljedu zbog koje nisu mogli nastaviti utakmicu. Glavni sudac utakmice Christian Vrdoljak bio je potom primoran prekinuti susret.

A sve je počelo pola sata prije utakmice, u službenim prostorijama kaštelanskog kluba gdje se odvijala standardna delegatska procedura. Predstavnici kluba prijavljivali su igrače za zapisnik, a delegat Javor Vodogaz provjeravao je iskaznice prijavljenih igrača.

Pritom je ustvrdio da trojica Jadranovih igrača nemaju uredno ovjeren liječnički pregled, koji je preduvjet da bi neki igrač mogao nastupiti u službenoj utakmici. Budući da je Jadran u Kaštel Stari stigao samo s dvanaest igrača to je značilo da gosti mogu započeti utakmicu samo s devetoricom.

Nezadovoljni upornošću delegata Vodogaza, pojedini igrači Jadrana odugovlačili su s početkom utakmice, a među njima je bio i jedan igrač koji je imao sve uvjete za nastup. Međutim, on je odbio zaigrati utakmicu. Na nagovor delegata zbog mogućih posljedica bojkotiranja utakmice, gosti su ipak izašli na teren petnaest minuta kasnije od zakazanog termina utakmice. I to s osam igrača!

Brojčanu prednost nogometaši Vala iskoristili su vrlo brzo, Mateo Radanović već se u trećoj minuti upisao u strijelce i tako najavio golijadu pred malobrojnim gledateljima na stadionu Vukovar. Nakon primljenog pogotka vratar gostiju Luka Bakija prijavio je ozljedu pa je intervenirala liječnička služba. O kojoj je ozljedi bilo riječ nije nam poznato, međutim, vratar je nakon pregleda skinuo dres i normalnim korakom izašao s terena.

No, to nije bilo sve – baš kao što čujemo u većini reklama. Jadran je “izveo” centar, a onda je uslijedio novi “peh” za goste jer je Jerko Prugo glavnom sucu utakmice također prijavio ozljedu zbog koje nije mogao nastaviti utakmicu.

Jadran je tako ostao sa šest igrača, a sudac Vrdoljak skladu s nogometnim pravilima prekinuo utakmicu te pritom sačuvao druge igrače od ozljede.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 19:26