StoryEditorOCM
Ostalonevjerojatno

Usred izravnog prijenosa utakmice izgovorio je ‘zabranjeno ime‘ pa dobio otkaz! Zamijenili su ga već na poluvremenu…

Piše Sport SD
2. prosinca 2022. - 17:48

Zbog upotrebe "zabranjenog imena" jedan je komentator na poluvremenu utakmice dobio otkaz. I to one koja se igrala u hrvatskoj skupini na Svjetskom prvenstvu, piše sport.tv2.dk.

Što se dogodilo? Onoga trenutka kada je Hakim Ziyech zabio za vodstvo Maroka protiv Kanade, a dogodilo se to u 4. minuti, komentator Alper Bakırcıgil odlučio je gledateljima turskog kanala TRT napomenuti kako to nije najbrži gol na svjetskim prvenstvima pa je tako spomenuo onaj kojeg je 2002. za samo 11 sekundi postigao legendarni Hakan Sükür (vs. Južna Koreja).

E, to je izgleda bila pogreška. Jer Sükür je, podsjetimo, prije nekoliko godina pobjegao iz Turske, gdje je optužen da je podržavao FETO, organizaciju koja se u toj zemlji smatra terorističkom, a veliki je protivnik turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana.

Tako je tijekom pauze komentatora Bakırcıgilija zamijenio njegov kolega, a on je sam nakon utakmice, u kojoj je Maroko slavio s 2:1 i uzeo prvo mjesto u skupini, preko Twittera potvrdio da je dobio otkaz.

- Nakon događaja koji se odigrao danas sam dobio otkaz na TRT-u gdje sam godinama ponosno radio, prenosi njegovu poruku sport.tv2.dk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 16:34