StoryEditor
Ostalosp u veslanju

Uspješan start Hrvata: Damir Martin, Luka Radonić i braća Sinković izborili četvrfinale

25. kolovoza 2019. - 19:56

Olimpijski doprvak u samcu, hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u četvrtfinale ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje se održava u austrijskom Linz-Ottensheimu zauzevši drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Martin je suvereno kontrolirao situaciju u utrci, na 1500 metara je imao samo pola sekunde zaostatka za vodećim Poljakom Natanom Wegrzycki-Szymczykom i gotovo pet sekundi prednosti ispred trećeg Turčina Onata Kazaklija, a kako su u četvrtfinale prolazila prva dvojica naš reprezentativac nije jurio pobjedu već se ograničio na čuvanje drugog mjesta. Ciljem je prošao u vremenu 7:11.05 minuta, 5.26 sekundi iza Poljaka, a 2.35 sekundi ispred Turčina.

Četvrtfinalne utrke samaca na programu su u srijedu od 13.17 sati.

Ranije u nedjelju četvrtfinale su izravno izborili i Luka Radonić u konkurenciji lakih samaca te braća Martin i Valent Sinković koji su imali najbolje vrijeme kvalifikacija u u dvojcu bez. I njihove četvrtfinalne utrke na programu su u srijedu.

Kroz repesaž će mjesto u polufinalu pokušati izboriti hrvatski ženski četverac u sastavu Marcela Milošević, Bruna Milinović te Ivana i Josipa Jurković, koje su svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojile peto mjesto, a samo su dvije najbrže posade izravno izborile polufinale. Repesaž za ženske četverce na rasporedu je u utorak.

Sestre Izabele i Žana Krakić će plasman u četvrtfinale ženskih dvojaca morati pokušati izboriti u repesažu. One su u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojile zadnje, peto mjesto.

item - id = 620149
related id = 0 -> 1123291
related id = 1 -> 1116822
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 06:12