Ostaloprva hmnl

Universitas dočekuje Uspinjaču u vrlo važnom dvoboju: 'Ova nam je utakmica prekretnica, Zagrepčani padaju'

Piše Vedran Babić

Situacija još nije zabrinjavajuća, ali Universitasu je pobjeda večeras protiv Uspinjače imperativ.

- Ova nam je utakmica prekretnica – poručuje mladi trener AFCU-a Marin Mandić.

Porazom od Futsal Dinama na Gripama splitski „studenti“ ostali su na još uvijek solidnih devet bodova, no još jedan negativan rezultat od momčadi koja je na tablici također ispod njih, i to kod kuće, ne bi bio ugodan. Stoga su tri boda protiv zagrebačkog sastava nužna. U suprotnom bi se Universitas, koji je doživio tri poraza u zadnja četiri dvoboja, mogao naći usred borbe za ostanak.

- Pobjeda nam je neophodna, tim više što igramo doma. Trebamo se energetski podignuti – ističe Mandić dodajući kako protiv Dinama (1:4) „ništa nije valjalo“.

- Dogodilo nam se isto što i protiv Vrgorca. Nakon izjednačenja sve je pošlo krivo. Nedostajalo je agresije i odlučnosti, a Dinamo je to znao iskoristiti.

Mandić je zadovoljan odrađenim na treninzima ovog tjedna i uvjeren je da će protiv Uspinjače njegova momčad izgledati bolje. I morat će, jer Uspinjača se nakon katastrofalnog poraza od Alumnusa (8:1) probudila. Trenera Marinka Mavrovića na klupi je naslijedio Korab Morina koji je u četvrtfinalu Kupa izbacio baš Alumnus i onda u prvenstvu s 5:4 svladao Vrgorac.

‘Revanš nam je motiv više’

- Morina je vrhunski trener i autoritet, a njihovo mjesto na tablici nipošto nije realno. To je samo dokaz koliko je liga jaka. Imaju jake individualce poput Postružina i Mataje, ali tu su i Koturović, Gudasić, Toth, Pandurević... – nabraja Mandić.

Splićani su snagu Uspinjače osjetili i prošle sezone kada su poraženi u oba međusobna dvoboja. U Zagrebu je bilo 6:2, a u Splitu 3:0.

- To neka nam bude dodatni motiv da večeras budemo pravi – kaže Mandić.

Dok je prošle sezone pitanje ostanka Universitas osigurao relativno mirno, ove bi mu sezone posao mogao biti kudikamo teži budući da se liga smanjila s 12 na 10 klubova, a konkurencija je jača. Nije floskula, no zaista je svaki bod važan. Pogotovo ako ti je primarni cilj ostanak u ligi.

- Startali smo odlično (op.a. tri pobjede u pet kola), no iz objektivnih razloga ni u jednoj utakmici nismo imali pun sastav. Cijelu sezonu netko nam fali, a u prošlom kolu nije bilo ni Franka Bilića. Srećom, on se sad vraća. Najbolji je vratar lige i nadam se da uz njegovu pomoć nećemo iznevjeriti.

Mandić će zaključiti:

- Nema alibija za loš rezultat. Moramo pokazati da nismo slučajno tu i biti pravi jer zadnja dva susreta nismo bili.

Pa, da vidimo jesu li „studenti“ utvrdili gradivo pred novi težak ispit. Utakmica u Maloj dvorani na Gripama počinje u 18.30.

#AFC UNIVERSITAS