StoryEditor
OstaloEP u gimnastici

Ude i Seligman odlični na treningu, Đerek u četvrtak

Piše (H)
18. travnja 2017. - 19:36
gimnastika_press12-130417

U srijedu u rumunjskoj Cluj-Napoci započinje Europsko prvenstvo u gimnastici, a prvog dana natjecanja na rasporedu su kvalifikacije gimnastičara u kojima će nastupiti šestorica hrvatskih reprezentativaca: Filip Ude, Robert Seligman, Leonardo Kušan i Matija Baron na konju s hvataljkama te Tin Srbić i Anton Kovačević na preči.

"Zadovoljni smo nakon odrađenog službenog treninga, dečki su odradili svoje kombinacije i kao što smo i najavljivali, dva finala i jedna medalja bila bi neki optimum koji možemo očekivati od ove reprezentacije. Na konju s hvataljkama to su Ude i Seligman koji mogu i do finala i medalje, a na preči i Srbić i Kovačević. To su mladi dečki, ali spremni su za finale, pa čak i borbu za postolje", najavio je predsjednik Tehničkog odbora naše muške sportske gimnastike Vladimir Mađarević.

Filip Ude će u srijedu ići po svoje deveto finala na europskim prvenstvima na kojima je najveći uspjeh ostvario 2008. godine, kada je u Lausannei osvojio srebrno odličje.

"Atmosfera je super, podij trening prošao je kao i svaki drugi normalni trening. Isprobali smo konja i mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema. Očekujem samo da odradim vježbu bez pada i biti ću zadovoljan", poželio je naš srebrni olimpijac Filip Ude.

S Filipom je prije devet godina na pobjedničkom postolju stajao i Osječanin Robert Seligman koji je tada osvojio broncu, a u Rumunjskoj pokušati dohvatiti sedmo europsko finale, treće zaredom.
Svoje sedmo europsko finale na konju s hvataljkama i treće za redom sutra će loviti Osječanin Robert Seligman. 

"Podij trening je prošao odlično, baš onako kako sam planirao. To je samo pokazatelj da sam odlično trenirao. Napravio sam cijelu svoju vježbu, maksimalno, bez većih pogrešaka. Mislim da sam bio jedan od boljih u ponedjeljak na podij treningu. Samo se nadam da će ostati svježine i sve ću podrediti da u kvalifikacijama nastupim barem na istom takvom nivou, jer to bi mi sigurno donijelo finale. U finalu onda samo treba malo počistiti tu vježbu i uvjeren sam da bi to moglo biti dovoljno za osvajanje medalje", izjavio je Seligman.

Kvalifikacije će u jutarnjoj 1. skupini otvoriti Baron, Kušan i Srbić, a poslijepodne će se u 2. skupini boriti Ude, Seligman i Kovačević. Rasplet i konačna lista finalista biti će poznata oko 19.40 sati.

"Neću si stavljati terete. To što neki za Antona i mene govore da smo nasljednici Marija Možnika je čast, ali i odgovornost. Istina, volio bih ući u finale, ali najveći cilj bio bi mi opušteno odraditi ono što znam. A ako želim finale, moram napraviti najbolju vježbu, ići na sve ili ništa", rekao je 20-godišnji Tin Srbić, najmlađi član naše muške reprezentacija u Cluju.

U ženskoj konkurenciji hrvatsku će predstavljati samo naša najbolja gimnastičarka, Splićanka Ana Đerek, koja će u četvrtak nastupiti u kvalifikacijama na gredi i parteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 11:04