StoryEditor
Ostalonekadašnji vratar

U Stanovima predstavljen novi trener: 'Cilj nam je u momčadi imati 90 posto igrača sa zadarskog područja'

Piše Dražen Žura
11. srpnja 2019. - 09:34

Stanovi su nakon kratke stanke ponovno oživjeli, naime, Nadzorni odbor Nogometnog kluba  Zadar na sjednici održanoj u srijedu ujutro, odlučio je za prvog trenera momčadi postaviti Marka Pinčića, nekadašnjeg vratara Zadra koji je donedavno bio voditelj škole nogometa.

Uz njega će kao pomoćnici raditi Zvonimir Jurić i Josip Butić, vijest nam je potvrdio Damir Knežević, novi direktor Zadra.

Bio voditelj škole

- Procjena kluba je bila da u ovom trenutku Marko Pinčić može odraditi posao koji se od njega očekuje, uz opasku kako NK Zadar samim time neće imati nikakve dodatne troškove. Poznato je da je Pinčić bio voditelj naše škole nogometa, pa će još neko vrijeme nadzirati njezin rad dok se ne iznađe drugo rješenje.

- Uglavnom, prioritet mu je seniorska momčad i već je obavio razgovore s mnogim igračima. Držim da nekih osobitih promjena što se tiče domaćih igrača ne bi smjelo biti, što ćemo najbolje vidjeti za nekoliko dana, točnije u  ponedjeljak na prvom okupljanju – kazao je Knežević, koji, kako kaže, pomalo slaže novi klupski mozaik.

Novoizabrani trener, koji inače ima iskustvo u radu sa seniorima, bio je na klupi prvoligaške Lokomotive, uhvatio se posla na prvu loptu...

- Drago mi je što stvaramo jednu novu priču na temeljima zadarske škole nogometa, što se po meni trebalo dogoditi i puno godina ranije. Ali, bitno je da se takav koncept prihvatio i da ćemo napokon s onim što radimo u našoj Školi moći kroz seniorsku momčad Zadra predstaviti prema vani.

- Cilj nam je unutar momčadi imati momke koji su prošli sve naše dobne razrede i vjerujem kako ćemo u konačnici imati devedeset posto igrača sa zadarskog područja. I to će biti dobra momčad koja će se bez nekih osobitih dodatnih motiva boriti za svoj klub. Jednostavno moraju dobiti prigodu za sazrijevanje u svojem grdi i klubu  – uvodno će Pinčić, koji je čini se već odredio novi “kostur”...

- Jesam, jer želim na četiri do pet iskusnih igrača nasloniti mlade koji imaju zapažen potencijal, ujedno i kvalitetu da u dogledno vrijeme napadnemo viši razred natjecanja. Važno je napraviti dobre temelje, jer vjerujte mi ne bih se kao trener dobro osjećao da imam petnaest igrača sa strane.

- Ovako imamo komfor koji je potreban da bi se stvorilo klub sa zdravim temeljima, što podrazumijeva, zapravo, za sobom vuče i financijsku stabilnost. Nadam se kako ćemo svi skupa imati potporu zadarske sportske, napose nogometne javnosti – kazao je Pinčić.

Pomoćnici Butić i Jurić

U njegovom stožeru kako je već navedno, jesu poznata lica Butić i Jurić...

- Oni su ljudi od mojeg velikog povjerenja i znam da će raditi najbolje što mogu kako bi naš klub stao na čvrste noge – zaključio je Pinčić, čiji je otac  pok. Jakov godinama bio vratar i trener Zadra. Ispred zadarske mreže je i Markov sin Jakov, tako da nogometna  priča više nego očito ide s koljena na koljeno! 

#NK ZADAR#MARKO PINčIć

Izdvojeno