StoryEditor
OstaloDobro raspoloženje

U spomen i slavu Mediteranskih igara: Hajdukovi veterani dobili 'splitske likare'

12. rujna 2019. - 22:37

U spomen i slavu Mediteranskih igara, 40. obljetnice da se Split preobrazio u grad kakvog danas poznajemo (stadion, dvorana, natkrivena plivalište, prometnice...) u Poljudu su se, na pomoćnom igralištu s umjetnom travom uz dvadesetak znatiželjnika nogometno nadmetali veterani Hajduka i – Splitski likari.

Igralo se dvaput po po ure, sudio je Nikola Večernik iz Splita, a hajduci su tukli liječnike sa 4:1. Vrijedilo je da i likari zabiju počasni gol, dobro je s liječnicima bit u dobre, uradio je to kardiolog dr Andrija Matetić.

Za veterane Hajduka zabili su prethodno N. Pralija, Adamović, Vejić i M. Bilić. Igrali su:

Hajduk: Z. Runje, Jelavić, Mijač, Cukrov, Putnik, M. Osibov, K. Vulić, G. Šušnjara, S. Andrijašević, Puljiz, M. Bilić, pa još i Radovančić, Vejić, Đolonga, Vulas, Bačić, Adamović, N. Pralija, H. Vuković, Miladin; voditelj je bio Brailo, a na klupi su bili i Džoni, te Božiković i Borozan, a posebno da istaknemo još i prisutne Boru Primorca i Mila Nižetića.

Splitski likari, svakome bi trebalo stavit dr, s letećim izmjenama: Drašinac, Matulić, Popović, Frane Mihanović, Tintor, Bogetić, Tafra, Ivanišević, Maravić, Terzić, Đogaš, Roje, Šimić, Aransa, Ivan Mihanović, Matetić, Bagatin, Bušić, Tripković, te Aljoša Bašić, nesuđeni Hajdukov predsjednik uprave i bivši voditelj marketinga, da im pomogne igrat na balun. Zvali su ga ka' pojačanje, doktora marketinga.

Šale i dobrog raspoloženja nikad dosta. Splitski likari se pripremaju za humanitarnu akciju i utakmicu 12. listopada, a vodio ih je i ove večeri "trener, voditelj i psiholog" dr Fabijan Čukelj, inače dugogodišnji Hajdukov liječnik.

I ova zabava i rekreacija poslužila je da se obilježi 40. godišnjica MIS-a.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 23:50