StoryEditor
Ostalogrand prix

U Chibi treba pokupiti što više bodova: jedanaest hrvatskih taekwondoaša lovi normu za Tokio

Piše Hina
10. rujna 2019. - 21:59

Hrvatska seniorska taekwondo reprezentacija će od 13. do 25. rujna sudjelovati na drugom ovogodišnjem Grand Prix turniru koji se održava u Japanu u gradu Chibu gdje će loviti bodove i normu za Olimpijske igre 2020..

Jedanaest hrvatskih taekwondoaša u petak je otputovalo u hrvatski kamp Tokamachi otkuda će sutra krenuti za Chibu na turnir G4 kategorije koji okuplja 32 najbolja borca s olimpijske liste. Prvih šest najboljih boraca na olimpijskoj listi osigurava izravan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020., a do zatvaranja te liste ostala su svega još tri mjeseca.

Reprezentaciju čine Kristina Tomić (TK Osvit, -49kg), Lena Stojković (TK Marjan, -49kg), Nikita Glasnović (TK Marjan, -57kg), Bruna Vuletić (TK Marjan, -57kg), Matea Jelić (TK Marjan, -67kg), Doris Pole (TK Dubrava -67kg), Leon Glasnović (TK Marjan, -58kg), Lovre Brečić (TK Marjan, -68kg), Toni Kanaet (TK Marjan, -80kg),  Vedran Golec (TK Osvit, +80kg), Ivan Šapina (TK Osvit, +80kg). 

Ovaj turnir, kao i ostali turniri do kraja ove godine, od velike je važnosti za hrvatske taekwondoaše koji su na granici ili blizu tih šest mjesta koje vode u Tokio. Kristina Tomić i Mateja Jelić najbolje stoje jer su četvrta, odnosno peta na olimpijskoj listi, no u slučaju dobrog nastupa izglede da poprave svoj plasman imaju još Nikita Glasnović koja je sedma te Lovre Brečić i Toni Kanaet u muškoj konkurenciji koji je osmi, odnosno deveti na rang listi.

#TAEKWONDO#GRAND PRIX

Izdvojeno

06. srpanj 2020 17:08