StoryEditorOCM
Ostaloin memoriam

Tuga je obavila splitsku sportsku obitelj: napustio nas je hrvatski rekorder i reprezentativac u dizanju utega

Piše R.R., F.V.
30. svibnja 2020. - 15:54

Splitsku sportsku obitelj šokirala je vijest da je preminuo Silvio Bijelić, 27-godišnji dizač utega, jedan od onih sportaša koji su se isticali svojom vedrinom i karakterom i izvan natjecateljskih dvorana. Šok, pa nevjerica, mlad čovjek, tiho je živio, nenametljivo i jednako tako nas je i sve napustio. Vijest su potvrdili i u savezu, njegov dugogodišnji trener Boško Čavka nije mogao pronaći riječi utjehe.

- Pozlilo mu je oko 4.30 sati. Tragedija. Svi smo u šoku. Nitko ne može doći k sebi... – kazao nam je Čavka.

Silvio Bijelić bio je jedan od najperspektivnijih hrvatskih dizača, zajedno s braćom Musić. Na europskom juniorskom prvenstvu na Cipru 2013. godine osvojio je brončanu medalju, najavio velike domete. U njegovom vlasništvu ostali su nacionalni rekordi, sva tri u kadetskoj konkurenciji, juniorski u izbačaju i biatlonu.

Dobri div iz Solina, dobri duh dizanja utega s Gripa, jedan od onih koji bi osmjehom razoružao sve, svojom toplinom i srdačnošću. Čovjek kojem nije bio problem i trenirati i pomagati drugima. Ostavio je dubok trag u srcima mnogih koji su ga poznavali i koji će ga dugo pamtiti.

- Bio je dobar čovjek, veliko dijete. Očito Bog sebi uzima one dobre - rekao je Čavka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 19:49