StoryEditorOCM
OstaloBlue Red Green Lake

Triatlon imotskih jezera: ‘Ruta je spektakularna, takve nema u svijetu, dolazimo i dogodine’

15. srpnja 2021. - 08:20

Na velikom međunarodnom triatlonu održanom u Imotskom pod nazivom “Blue Red Green Lake“, pobjednik Andrej Vištica iz zagrebačkog Swibira je izjavio:

- Trebao bi itekako dobro promisliti, napraviti inventuru svojih brojnih nastupa diljem svijeta i onda bar približno pronaći neko mjesto i stazu kao što je bila ova u Imotskom. Toliko ljepote oko tebe dok plivaš, trčiš, bicikliraš da je to nevjerojatno. Definitivno dolazim opet u Imotski.

Andreovu izjavu ponovili su pa skoro svi sudionici triatlona, odajući time priznanje organizatoru iz TK Imotski.

A nešto više od 60 natjecatelja iz Splita, Imotskog, Trogira, Primoštena, Sinja, Zadra, Dubrovnika, Osijeka, Zagreba, Samobora, Pule, te međunarodnih iz Belgije, Poljske, Bosne i Hercegovine, Meksika odradilo je prilično zahtjevnu stazu. 

Prvo su sa starta uz samu vodu Modrog jezera zaplivali dva kruga, približno 800 metara, potom su natjecatelji trebali istrčati poznate jezerske serpentine po paklenoj vrućini. Na glavnoj vidilici potom su uzeli svoj bicikl, trčali uz njega do samog glavnog ulaza u Modro jezero, te potom uz rubove Crvenog jezera krenuli put Zelenog jezera u Ričicama. Slijedio je okret i onda dolazak na Modro jezero, pa onda opet trčanje prema Crvenom jezeru, okret i trčanje ulicama Imotskog do cilja na samom ulazu u staru utvrdu Topana kod stadiona Gospin dolac.

Nakon punih sat i petnaest minuta cijelu tu stazu odradio je Andrej Vištica u maniri vrhunskog triatlonca.

Divić: Stvaramo sportski brend u Imotskom

- Ne da sam zadovoljan, vveć prezadovoljan onim što su pokazali natjecatelji, a pogotovo što su kazali o našem triatlonu, stazi, konačno i organizaciji. Sve ove pohvale su nam vjetar u leđa da se već nakon ovog triatlona počnemo pripremati za treći sljedeće godine - kazao je predsjednik TK Imotski Matko Divić.

- Naš Imotski, grad dubokih jezera, sjajnih pjesnika i vrhunskih sportaša ovim natjecanjem dobiva na neki način i svoj sportski brend. Jer okupiti ovoliki broj vrhunskih triatlonaca iz ovoliko zemalja je zaista uspjeh. A koliko smo tek njih morali odbiti  jer smo poštivali epidemiološke mjere.Sve u svemu Imotski je dobio svoj triatlon koji će iz godine u godinu samo rasti - zaključio je Divić.

- Prezadovoljna sam pobjedom i mogu kazati da je staza bila stvarno naporna, ali okruženje je uistinu fenomenalno. Sigurno dolazim opet- rekla je pobjednica Poljakinja Sabina Rzepka.

U organizaciji su osim članova TK Imotski sudjelovali i pripadnici HGSS-a, Hitne medicine, policije, vatrogasaca, Crvenog križa, imotske mažoretkinje, te brojni volonteri, a pokrovitelj triatlona je Grad Imotski i Splitsko-dalmatinska županija. 

poredak (ž)

1. Sabina Rzepka (TK Primošten)

2. Made Žeravica (TK Dubrovnik)

3. Nives Šimić (TK Swibir, Zagreb)

poredak (m)

1. Andrej Vištica (TK Swibir)

2. Dejan Petrčević (TK Samobor)

3. Marin Koceić  (TK Swibir)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 13:51