StoryEditor
Ostalofutsal

Tradicija se nastavila: Vrgorčanima nikako ne leži Uspinjača

24. siječnja 2021. - 15:29
Matko Begović/Makarska Kronika/ Cropix

Jedan od klubova koji Vrgorčanima nikako ne leži je Uspinjača Gimka, u pet susreta u posljednje dvije godine, „nebesko-plavi“ su slavili zadnji put u ožujku 2019.godine. Tradicija se nastavila i ovaj put. Nažalost, mlada ekipa Krešimira Čubelića nije ni približno ponovila igru iz prosinca prošle godine kad su u dva susreta protiv prvaka Olmissuma, oduševili sve.

S druge strane Zagrepčani su rutinski odradili dvoboj začelja i s nova tri boda s teškog gostovanja pobjegli iz opasne zone. Vrgorčani se očito ne mogu nositi s pritiskom kad moraju dobiti utakmicu, a dobrim dijelom to je rezultat neiskustva. Sve svoje velike partije su odigrali ove sezone, kad rezultatski nisu bili pod imperativom pobjede.

Možda tako odigraju u sljedećem kolu u Biokovskom derbiju protiv Novog Vremena Apfel. Blijedi Vrgorac tek je u 4. minuti preko Kozarića zapijetio gostima, no zagrebački vratar Ante Piplica lijepo je to zaustavio. Prvu ozbiljnu priliku sastav Krešimira Ćosića pretvorio je u pogodak, u 8.minuti Jedvaj je ostavio loptu za natrčalog Koturovića koji pogađa pored svog bivšeg vratara Vukovića za 0:1.

Loše prvo poluvrijeme domaćih, Uspinjača Gimka naplatila je još jednim pogotkom, ovaj put Toth je proigrao Jedvaja u 15.minuti koji zabija za velikih 0:2. Do kraja prvog djela utakmica, mogla je još koja lopta završiti u mreži Vrgorčana, da nije bilo vratara Vukovića. U nastavku utakmice Vrgorac se probudio, ali se razbranio gostujući vratar Piplica.

Nije ga uspio svladati Roskam kad je sam izašao pred njega u 24.minuti, a poslije ni Gašpar, Kraljević i Dragičević kad su domaći zaigrali s letećim vratarom u polju. Vrgorcu je na ruku išao rezultat u Osijeku, ali ako žele ostati u Prvoj ligi, bodovi se ne smiju prosipati kući. Već za tjedan dana imat će priliku vaditi se na jakom Novom Vremenu Apfel.

VRGORAC - USPINJAČA GIMKA 0:2

Vrgorac. Dom športova, Davor Jović, junak Domovinskog rata. Bez gledatelja. Suci: Krešimir Grgurević i Tomislav Katinić. Treći sudac: Ličinić. Delegat: Vojković.

STRIJELCI: 0:1- Koturović (6), 0:2-Jedvaj (15).

VRGORAC: M. Vuković, Kraljević, Gudasić, Pervan, Kozarić, Dragičević, Govorko, Gašpar, Marinović, Martinac, Turić, Roskam, Grbavac, Vučić.

Trener: Krešimir Čubelić.

USPINJAČA GIMKA: Piplica, Matan, Uremović, Toth, Pajalić, Jurički, Jedvaj, Cigler, Koturović, Rogošić, Jakovljević, Gracin.

Trener: Krešimir Ćosić.

IGRAČ UTAKMICE: Ante Piplica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2021 11:06