StoryEditor
Ostalodavid i golijat

Totalni šok na snooker prvenstvu, amater izbacio ponajboljeg igrača svijeta: Ovo nije pošteno, pa otkud on ovdje

Piše PSD.
24. studenog 2021. - 18:24

Nije uobičajeno da amater pobijedi jednog od najboljih profesionalaca svijeta, ali upravo to se dogodilo u snookeru. Shaun Murphy šokantno je ispao u prvom kolu Prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva nakon što ga je u napetom dvoboju sa 6-5 porazio Si Jiahui, malo poznati 19-godišnjak koji se po nekima sasvim neočekivano našao na ovom turniru, prenose Sportske novosti.

I dok mnogi hvale novu kinesku senzaciju, Murphy se s porazom ne može pomiriti, a otišao je toliko daleko da je u razgovoru za BBC žestoko kritizirao organizatore poručivši im da sve ovo "nije pošteno".

- Zvučat ću kao mrzovoljni starac, ali taj mladić uopće ne bi trebao biti na ovom turniru. To nije pošteno, to nije ispravno. Izgubio sam od nekoga tko uopće ne bi trebao biti u ovoj zgradi - započeo je Murphy pa nastavio:

- Ne znam zašto mi kao sport dopuštamo amaterima da se natječu na profesionalnim turnirima. Pa ovo je naš život. To je pogrešno, naletio sam na nekoga tko ne igra pod istim pritiskom kao ja. On je igrao kao čovjek bez ijedne brige na ovom svijetu. Nije fer, nije u redu - negodovao je Murphy koji je pokušao nekako ublažiti svoj ispad porukom da je njegov suparnik ipak "zaslužio tu pobjedu", ali je i ponovio:

- Amatere ne treba puštati na profesionalne turnire.

O čitavoj situaciji oglasili su se i iz World Snookera. Oni tvrde da je Jiahui svoje mjesto na turniru zaslužio kao jedan od vodećih igrača s ljestvice Q Schoola (oblik kvalifikacijskih turnira).

- Iako možda ima amaterski status, on zaslužuje svoje mjesto u našim natjecanjima, na temelju svojih rezultata. Amateri igraju po istim pravilima kao i profesionalci - jasni su iz World Snookera.

item - id = 1145752
related id = 0 -> 1120962
related id = 1 -> 1041852
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 15:31