StoryEditor
Ostaloususret sp-u

Tijana Korent osvojila srebro na Svjetskom kupu u portugalskom Guimaraesu

21. rujna 2019. - 21:44

Najbolja hrvatska preskokašica Tijana Korent osvojila je srebrnu medalju u finalu Svjetskog gimnastičkog kupa u portugalskom Guimaraesu.

Prvi dan finala na posljednjem Svjetskom kupu uoči Svjetskog prvenstva u Stuttgartu donio je puno veselja za hrvatsku selekciju. Naime, jedna od najboljih hrvatskih gimnastičarki, višestruka državna prvakinja u preskoku i osvajačica mnogih međunarodnih medalja, Tijana Korent, donedavno Tkalčec, za svoje je današnje skokove osvojila prosječnu ocjenu 13.300 i tako je zauzela drugo mjesto, te se okitila srebrnom medaljom.

"Cura iz Portorika skočila je jače skokove nego u kvalifikacijama, pa je automatski imala i veću startnu ocjenu. Jako sam zadovoljna ovim srebrom, ovo je stepenica više u odnosu na moje posljednje natjecanje u Mersinu kada sam osvojila broncu. S današnjim drugim mjestom došla sam i do drugog mjesta na svjetskoj ranglisti preskoka. Svjetski kup u Guimaraesu posljednje mi je natjecanje ove sezone. Sada idem malo odmoriti sa mužem, pa ću se nakon toga posvetiti novim skokovima i novoj sezoni", kazala je Tijana Korent.

U današnjem finalu preskoka nastupila je još jedna hrvatska predstavnica, Petra Furač je sa osvojenih 12.275 bodova zauzela šesto mjesto.

U nedjelju je drugi dan finala po spravama kada ponovno nastupa Petra Furač, koja je će se natjecati na parteru, isto kao i Ana Đerek, koju uz to očekuje još i finale grede.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 08:06