StoryEditorOCM
Ostalozaigrala se opasno

Talentirana odbojkašica otpustila sve kočnice: policijaci su pomislili im se aparat za alkotest pokvario

Piše R. R.
8. travnja 2024. - 23:51

Jedna od najtalentiranijih američkih odbojkašica svakako je 19-godišnja Harper Murray, no očito joj odbojka nije jedina strast. Incident u kojem je sudjelovala Murray zbio se početkom travnja kada ju je zaustavila policija u Lincolnu. Podvrgnuta je alkotestu jer su policajci prilikom kontrole primijetili da je alkoholizirana.

No niti policajci nisu mogli vjerovati kada je aparat pokazao čak 1,69 promila, što je svakako previše za bilo koga, a naročito za sportašicu i još uvijek tinejdžericu. Inače u saveznoj državi Nebraska najveća dopuštena količina alkohola u krvi je 0,8 promila, ali je mlada odbojkašica očigledno pretjerala.

No, osim vožnje u alkoholiziranom stanju, prekršila je nekoliko zakona, a također je koristila lažnu iskaznicu, o čemu su već obaviještene američke službe. Prema glasnogovornici LPD-a Erici Thomas, količina alkohola u krvi bila je dvostruko viša od zakonske granice. Murray je također uhićena zbog neoprezne vožnje, ometanja i posjedovanja lažne osobne iskaznice, te je nakon obrade prevezena u ustanovu za detoksikaciju. Nakon to se otrijeznila puštena je kući, izvijestio je portal Omaha.com.

O tome se oglasila i škola koju odbojkašica pohađa.

- Sportski odjel Nebraske svjestan je ovog incidenta. Čekamo više informacija i trenutno nemamo dodatnih komentara - stoji u priopćenju.

Još nije poznato hoće li odbojkašica snositi teže posljedice. Moguće je da će se o tome očitovati i američki odbojkaški savez - Murray je u prošlosti igrala za reprezentaciju. Prije dvije godine osvojila je Panama American Cup s U-19 reprezentacijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:58