StoryEditor
Ostalodjeca u parku mladeži

Svjetsko školsko atletsko prvenstvo: Tjelesni je jednako važan kao i svi drugi predmeti

10. svibnja 2019. - 17:44
uskrsni_miting21-270419

Mali atletičari, veliki program. Pun Park mladeži. Kažu organizatori, nikad masovnije natjecanje na ovom splitskom stadionu. A bilo ih je, svakakvih...

Riječ je o Svjetskom školskom atletskom prvenstvu ko je će se od 13. do 19 svibnja održati na “ASK-ovom” stadionu (kad je nogomet onda je “Splitovo”). Organizatori natjecanja su Svjetska školska federacija (ISF) i Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), a okupit će se više od 800 sudionika iz 32 zemlje svijeta. Hrvatsku će predstavljati četiri ekipe odnosno 24 učenika: školska ekipa mladića (V. gimnazija Vladimir Nazor Split), školska ekipa djevojaka (I. gimnazija Osijek) te selekcijske ekipe djevojaka i mladića.

- Kosti me bole, kopam svaki dan. Za Kup kontinenata 2010. smo se pripremali pet mjeseci i imali novac, sada ovo radimo 20 dana i bez novca. Ali ASK je stavio sve resurse na raspolaganje, na Sv. Duju nas je 28 radilo na stadionu, ovo je bitan događaj i ne želimo da u svijet ide loša slika s Parka mladeži - kazao je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić te istaknuo svesrdnu pomoć župana Blaženka Bobana i ravnatelja Javne ustanove športski objekti Split Tomislava Borozana.

Sport podiže kvalitetu Zanimljivo prvenstvo najavila je i naša proslavljena atletičarka, skakačica u vis Blanka Vlašić.

– Majka mi je profesorica tjelesnog i uvijek viče kako se neki drugi predmeti stavljaju ispred tjelesnog, a sport pozitivno utječe ne samo na naše tijelo, već ima utjecaj na cjelokupno zdravlje čovjeka. Sport podiže kvalitetu života, kad se mladi nauče na to u ranoj dobi, mala je vjerojatnost da će to napustiti kasnije. Tjelesni je jednako važan kao svi ostali predmeti, ne mogu to dovoljno naglasiti - rekla je Blanka i dodala:

– Ovo prvenstvo je super, kad sam saznala da se ovo organizira, iako školsko, ovo je svjetsko prvenstvo. Nije to mala organizacija, traje nekoliko dana, treba to osmisliti, organizirati, skupiti ljude, čini mi se kao doista veliki posao. A moja je poruka sudionica neka guštaju sada, a onima koji postanu profesionalni sportaši, pričekajte, bit će prilike za stres.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 08:38