StoryEditor
Ostalo‘Rugby Championship‘

Svjetski prvaci odustali od turnira, kao razlog naveli su brigu za zdravlje igrača i logističke probleme vezane za putovanja

Piše Hina
16. listopada 2020. - 10:17
AFP

Aktualni svjetski prvak u ragbiju, reprezentacija Južnoafričke Republike odlučila je ne sudjelovati u ovogodišnjem izdanju turnira "Rugby Championship" tijekom kojega snage odmjeravaju najbolje reprezentacije južne hemisfere.

Iz tamošnjeg ragbijaškog saveza (SARU) su kao razlog odustajanja naveli brigu za zdravlje igrača i logističke probleme vezane za putovanja.

"Čini se nemogućim da Springboksi neće odigrati niti jednu utakmicu u 2020., ali javno zdravlje i sigurnost su bili primarni pa smo postali kolateralna žrtva pandemije kao i mnogi drugi poslovi", kazao je izvršni direktor SARU-a Jurie Roux.

Ova odluka SARU-a donesena je samo dva tjedna prije početka turnira koji će se ove godine po prvi put održati u jednoj zemlji, a za domaćina je određena Australija.

Nakon odustajanja JAR-a, u ovogodišnjem "Rugby Championshipu" sudjelovat će samo tri zemlje, domaćin Australija, Novi Zeland i Argentina, a od 31. listopada do 5. prosinca odigrat će se samo šest susreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 12:30