StoryEditor
Ostalotrećeligaško prvenstvo

Svi zadovoljni otišli s fešte: neretvanski El clasico završio bez pobjednika

Piše Tomislav Bjeliš
1. rujna 2019. - 22:31
neretvanac_neretva14-010919

Na početku pokušao je Neretvanac preko Mihaljevića, koji tuče iz slobodnjaka sa sa 20ak metara, Brkić je nesiguran, ali uspijeva nekako obraniti. Lijepu priliku imao je Marušić potom u 9.minuti, ali šut je blokiran.Igrala se 30.minuta kada je prvi put zaprijetila Neretva, nabacio je Mate Pehar sa lijeve strane, ali Ajkunić neprecizno tuče pokraj gola.Neretva je povela u 44.minuti nakon dvojbene odluke suca Lacića ubačena je lopta u peterac, a najbolje se snašao Glibo i iz gužve doveo Neretvu u vodstvo.

Neretvanac je u drugom dijelu bolji, ima više od igre i izjednačio je konačno u 75.minuti nakon lijepe akcije prekrasno je pogodio Domagoj Marušić. Odmah potom prijeti i Mihaljević, ali Brkić čuva goste. Kapetan domaćih prijeti iz slobodnjaka potom, ali lopta pogađa Kurana u glavu. Nevjerojatnu priliku imali su gosti u 89.minuti nisu se sporazumjeli Kozina i Babić, sam je ispred gola Raguž, ali u posljednji moment uklizava Frano Čolak i spašava prazan gol domaćih. Na kraju zaslužena podjela bodova, obje su momčadi imale svoje dionice, ali i dosta praznog hoda.

U tjednu derbija na europskim terenima neretvanska dolina je pričala o susretu Opuzenaca i Metkovaca u 3.HNL jug. Danima se pričalo samo o ovom. Ono što je obilježilo ovaj neretvanski derbi bila je svakako posjetana tribinama, lokalni derbi privukao je mnoštvo svijeta.

Mlađi navijači ne sjećaju se ovako punioh tribina Podvornice, bilo je sigurno preko tisuću ljudi, posjeta koja se ne pamti u zadnjih 15-20 godina. poseban štimung dali su radnici CRBC-a koji su na tribine došli sa kineskim i hrvatskim zastavama. Razvijen je i transparent, a Kinezi su pokazali da grade i mostove prijateljstva među narodima. U novim Neretvančevim dresovima dali su podršku domaćoj momčadi. Gostujući navijači korteom su prošli kroz Opuzen i zauzeli svoje mjesto na gostujućoj tribini.

Zanimljiva je bila borba na tribinama, iako podijeljeni u tabore mnogi su ipak sjedili izmiješani na istoj tribini. Dok je na terenu bilo žustro, na momente i napeto nakon susreta je sve prošlo u prijateljskom tonu...

Podvornica

Neretvanac - Neretva 1:1 (0:1)

Sudac: Lacić (Gruda) - 6. Gledatelja 1000.

Strijelci: 0:1 Glibo (45), 1:1 Marušić (76)

Igrač susreta: Domagoj Marušić (Neretvanac)

Neretvanac: Kozina (6), Babić (6), Grbešić (6), Čolak (7), Džidić (6,5), Medak (6,5), Mihaljević (6,5), B.Jelavić (5,5)(od 72 Tutavac 6), Simeunović (6), Marušić (7)(od 88’M.Jelavić -), Medić (5,5)(od 46’Marić 6,5)

Neretva: Brkić (6), Glibo (7), Bubalo (6)(od 83. Čupić -), Kuran (6), Marić (6,5), Pehar (6), Ajkunić (6), Sršen (6)(od 68. Dr..Brečić 6), Erjauc (6)(od 76.Raguž-), Batinović (6), Z. Medić (6).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 10:03