StoryEditor
Ostaloutakmica godine

Svi u napad, sad je 'bit il ne bit': ‘Ako Valu pustimo preći centar, piši propalo’

Piše Braco Ćosić
12. svibnja 2018. - 16:00
111imot
rgx time: 2.1934509277344E-5

Imotski – Val! Te dvije riječi izgovaraju se u Imotskom u posljednjih nekoliko dana ne samo kod ljubitelja nogometa i onog malog broja navijača NK Imotskog kluba, već i kod onih kojima je nogomet nije najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Ali eto, nekadašnji “div ispod Topane” iz vrha Druge lige od prije nekoliko godina sada postade “patuljčić iz Gospina do ca” koji se u posljednjoj ovoproljetnoj predstavi u svome gradu bori za goli život. Biti ili ne biti za opstanak u Trećoj ligi.

Ni pokojni Sir Alfred Hitchcock ne bi mogao bolje režirati današnji film koji će se početi prikazivati u 17 sati na najljepšem svjetskom stadionu. Imoćani imaju 28 bodova, istina s još uvijek neregistriranom utakmicom protiv Goška iz Dubrovnika, Val isto toliko bodova, još samo jedno kolo će ostati do kraja. Imoćani u zadnjem kolu odlaze Primorcu u Stobreč, a Kaštelanima dolazi Zadar. Val još ne gubi nadu, Zadar hoće u Drugu ligu.

A Imotski? Njemu igraju samo tri boda i ništa više. I neka ih i dobiju, još će uvijek drhtati do zadnje minute u Stobreču, jer ako iz Druge lige ispadne Solin, eto ti belaja, dva će vrcnuti iz Treće lige. A tko će to zamijeniti Imotski s pretposljednjeg mjesta? Ostavimo kalkulacije po strani, sve će se vidjeti na terenu.

Ono što ljubiteljima nogometa u Imotskom nije jasno je činjenica da su jednostavno dopustili da im se s klubom koji ima časno ime i tradiciju netko igra kao s lopticom u ruci. No, o tome kada završe sve bitke. Znači u Gospinom docu su svi svjesni odgovornosti.

- Ako naši Valu dozvole i prijeći centar, onda piši propalo – rezonira jedan još uvijek vatreni navijač.

Znači, Imotski mora pobijediti i onda čekati tjedan dana kako bi vidio je li ostao u Trećoj ligi. A nadati se je i ljudski i pošteno. Prema šturim informacijama oko i unutar kluba svi igrači su spremni, a valjda će bar za ovu “utakmicu stoljeća““ doći i neki gledatelj više. Bilo bi dobro, jer u Gospinom docu će se i dalje igrati nogomet, a ljudi ko ljudi, odlaze i prolaze.

#IMOTSKI#VAL#TREćA LIGA

Izdvojeno