StoryEditorOCM
Ostalorekordne brojke

Svaki peti Amerikanac se kladi na Superbowl, očekuje se ukupan iznos od 16 milijardi dolara

7. veljače 2023. - 18:05

Očekuje se da će se rekordnih 50.4 milijuna odraslih Amerikanaca ili oko 20 posto stanovništva, kladiti u ukupnom iznosu od 16 milijardi dolara na nedjeljnu utakmicu Superbowla između Philadelphia Eaglesa i Kansas City Chiefsa, objavilo je u utorak Američko udruženje igara na sreću.

Broj odraslih Amerikanaca koji se planiraju kladiti na naslov NFL ligi američkog nogometa porastao je za 61 posto u odnosu na prošlu godinu, dok je vrijednost uloga više nego dvostruko veća od prošlogodišnjih procjena.

Uz širenje legalnog sportskog klađenja, Američko udruženje igara na sreću je reklo da se očekuje da će one olkšati tradicionalne oklade napravljene online, putem sportske kladionice ili posebne kladionice za Superbowl, najveći američki sportski, ali i TV događaj godine. 

Pomaganje pri povećanju broja je širenje legalnog sportskog klađenja u Sjedinjenim Državama, a tržišta legalnih sportskih klađenja dostupna su u 33 države i Washington D.C.

Ovogodišnji Superbowl igrat će se u Glendaleu, u Arizoni, što će biti prvi put da se finalna utakmica održava u državi u kojoj je sportsko kockanje legalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2023 23:21