StoryEditor
Ostaloprvi koraci

Sutra počinje trinaesto izadnje najbrojnijeg međunarodnog turnira za djecu

11. travnja 2017. - 13:55
20170411_111046

Od sutra pa do subote u Splitu, Strožancu, Klisu i Dugopolju održava se trinaesto izdanje međunarodnog nogometnog turnira za djecu „Prvi koraci“. Najjačeg i najbrojnijeg do sada.

Prijavljeno je ukupno 94 momčadi i ovo je prvi put da će se djeca natjecati u šest kategorija, od najmlađeg 2009. godišta do najstarijeg 2004. Organizator je NK Adriatic, čiji je predsjednik Franko Bogdan na najavnoj „press“ konferenciji kazao:

- U 2006. godištu imamo najviše prijavljenih, 24 momčadi. Dva najstarija godišta igrat će u Dugopolju, 2005. i 2006. u Klisu, a 2008. i 2009. na TTTS-u i FESB-u. Veliko hvala domaćinima turnira Dugopolju, Uskoku i školi Union što su nam dali ruke i što su prepoznali naš entuzijazam. Dalmacija je podneblje koje vrije talentima, ali rad nije na nivou talenta. Želim Unionu puno sreće i uspjeha.

Uz Hajduk i Dinamo nastupaju između ostalih još Osijek, Cibalia, Split, Šibenik, Omiš, Uskok, Dugopolje, Zmaj Makarska, Maribor, Krško, Ancona, Rudeš, HAŠK, Zrinjski, Međugorje...

U ime Škole nogometa Union, jednog od domaćina turnira, bivši igrač i pomoćni trener Hajduka Jurica Vučko je kazao:

- Mi smo relativno nova škola, brat Luka i direktor Luka Ćelić vode projekt, a ja sam se priključio ove godine. Radimo na terminalu, imamo dosta djece i na dobrom smo putu. Kad vidim ovakve turnire s puno talenata vratim se u ta doba. Nadam se da ćemo uživati i da će neka djeca za desetak godina postati veliki igrači. U ovih 7-8 godina trenerske karijere vidio sam sve. Od najmanjih do seniora i vidio sam što mi najviše paše. Ovo mi je najdraže raditi, opušta me i to mi je izazov.

Kao posebni gost Joško Vlašić, čiji je sin Nikola nastupao na prvim izdanjima turnira, rekao je:

- Ovo je sjajan projekt i drago mi je što sam i ja na neki način sudjelovao u jednom njegovom periodu. Svakom djetetu ovakav turnir ostane u sjećanju, pa tako i Nikoli. Na prvom izdanju turnira 2005. kad je igrao za Omladinac bio je najbolji strijelac i igrač. Zoran Vulić mu je dao medalju i dvije skulpture, imamo tu sliku. To je bio sjajan zamašnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 15:44