StoryEditor
Ostalofutsal

Suton i Jelavić napustili Vrgorac, ponudu ima i kapetan Martinac

23. srpnja 2020. - 08:46
Ivo Ravlić/HANZA MEDIA

Čim je završila malonogometna liga redove Vrgorca napustili su Josip Suton i Toni Jelavić.

Suton je otišao u talijanskog prvoligaša Cataniju. 

- Ja sam prije dvije godine imao odličnu ponudu Catanie, ali sam u Ljubuškom čelnicima Vrgorca dao ruku i  nisam to htio pogaziti. Međutim, Catania me i dalje pratila, stigla je ponuda  odmah po završetku prvenstva i nisam se puno dvoumio. Dogovorili smo suradnju na jednu godinu, a cilj kluba je ulazak u doigravanje - kazao nam je Suton.  

U redove svog nekadašnjeg kluba, Novog Vremena Apfel vratio se Jelavić, u vrgoračkoj upravi malo su ljuti na Jelavića, jer su ga imali u planu za sljedeću sezonu, stali su uz njega u ključnim trenucima kad se vratio iz Italije. No, s obzirom na situaciju koja se događa u “nebesko-plavom “taboru, gdje klub još nema predsjednika, isplata plaća igračima kasni, a ostali su i bez 100.000 kuna gradskog novca, Jelaviću dio ljudi i ne zamjera na toj odluci.

U ovom trenutku vodi se borba nekoliko klubova iz BiH i Hrvatske za Luku Sutona, jednog od najboljih pivota lige. Pred njim je i ponuda talijanske Mantove koju od ove sezone vodi Frane Despotović.

Ponudu za odlazak ima i kapetan Duško Martinac, ali Martinac je za Vrgorac nešto kao što je  Totti  bio za Romu. Teško bi bilo zamisliti igrača koji je cjeli svoj život proveo u “nebesko-plavom” i postao najbolji strijelac Prve lige,  tri godine zaredom, sad u nekom  drugom dresu. Nadamo se da će se Uprava i Martinac dogovoriti na obostrano zadovoljstvo.

No, ne bilježi Vrgorac samo odlaske, pred vratima kluba je jedan od najboljih mladih vratara u Hrvatskoj, Marko Vuković iz Uspinjače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 07:28