StoryEditor

Stuttgart: Rekordi, prehlade, padovi i oblaci

Piše PSD.
14. rujna 2008. - 02:01

U Stuttgartu je bilo hladno, u Stuttgartu je bilo mokro, sunca nije bilo ni za lijek. Ali... Ali, Čehinju Barboru Spotakovu nije nitko pitao je li joj hladno, mokro, stoga je hitnula koplje do novog svjetskog rekorda, i to iz prvog pokušaja.

I više je nego potvrdila svoju titulu olimpijske pobjednice iz Pekinga. Koplje Čehinje sletjelo je na 72.28 metara udaljenosti od bacališta. S ovime je Barbora zaradila lijepih 130,000 dolara.

- Moram priznati kako se čudno osjećam. Nisam očekivala da mogu srušiti svjetski rekord. Čak se jutro prije natjecanja nisam ni osjećala dobro. Sigurna sa kako će i Jan Železni biti vrlo sretan kada čuje kako su i muški i ženski svjetski rekordi u bacanju koplja sada u češkom vlasništvu – kazala je Barbora koja ima velike planove sa osvojenim novcem.

- Navjerojatnije ću skupa s momkom izgraditi kuću. Možda se i udam u 2009. godini – iskrena je bila Čehinja.

Još jedna atletičarka koja je mogla ostvariti veliki rezultat u Stuttgartu je i Jelena Isinbajeva, no kraljica skoka s motkom se u zadnji trenutak povukla s natjecanja zbog prehlade koju je zaradila sletjevši u Njemačku.

Tatjana Lebedjeva, pomalo neočekivano nije slavila u ženskom skoku u dalj. Ruskinja je tek zauzela treće mjesto, dok je prestižna pobjeda skupa sa 30 tisuća dolara pripala Naide Gomes, osmoj iz Pekinga.

Obračun između Amerikanaca Jeremy Warinera i LaShawna Merritta se nastavio i na Svjetskom atletskom finalu, u napetoj utrci slavio je Olimpijski pobjednik.

Merritt je u ciljnoj ravnini dohvatio Warinera koji je jako potegao od samog početka, te je prošao kroz cilj samo stotinku prije svog kolege (44.50). Nakon toga je pao...

- Dobro sam se spotaknuo. Vidio sam cilj i samo se puno nagnuo naprijed, nisam mogao staviti ruke ispred sebe i pao sam. Istegao sam prepone, ali se nism izbiljnije ozlijedio.

Unatoč hladnom vremenu, Asafa Powell je očekivano pobjedio u utrci na 100 metara sa respektabilnim vremenom od 9.87 sekundi.

- Bojao sam se ozljede danas, ali sam svejedno znao kako mogu trčati vrlo brzo. Zbog toga se nisam ni iznenadio pobjedom. Jedva se čekam vratiit na Jamajku, ali prije toga ću odraditi još jednu utrku u Poljskoj.

U napetom skok u u vis za atletičare slavio je Rus Andrej Slinov preskočivši preko 235 centimetara, ujedno postavivši i novi rekord mitinga.

                                                                                                        vlado ozretić 

#BARBARA#SPOTAKOVA

Izdvojeno