StoryEditorOCM
OstaloBolesno

Strava! Bivši nogometaš djevojčici (2) nanio ozljede zbog kojih će patiti do kraja života. ‘Odale‘ su ga poruke

Piše SPORT SD
22. kolovoza 2024. - 18:05

Engleski bivši nogometaš Kiernan Hughes-Mason proglašen je krivim za nanošenje teških tjelesnih ozljeda nakon što je dvogodišnja djevojčica pretrpjela ozljede mozga koje su joj uništile život.

Nakon što je u Westcliff-on-Seau u Essexu u siječnju 2020. bezobzirno napao nemoćno dijete, posljedice su bile takve da će joj doživotno biti potrebna danonoćna njega.

Presuda će mu biti izrečena 10. rujna na sudu u Basildonu, piše Daily Mail, prenose Sportske novosti.

Hughes-Mason u omladinskim je uzrastima igrao za Arsenal i Tottenham Hotspur, a u seniorima za prvu momčad Millwalla između 2009. i 2010. godine.

Kasnije je igrao u EFL-u (Engleska nogometna liga u kojoj nastupaju klubovi iz Engleske i Walesa profesionalna je liga te je ujedno i najstarije svjetsko nogometno natjecanje iz kojeg je proizašao Premiership).

32-godišnji Kiernan Hughes-Mason započeo je svoju trenersku karijeru prošle godine u Tower Hamletsu. Vodio je Enfield Borough prije nego što je dobio otkaz nakon presude u srijedu.

Izjava koju je izdao predsjednik kluba Marvin Walker u srijedu navečer glasi:

‘Otkaz odmah stupa na snagu, Enfield Borough FC odlučio je razriješiti Kiernana Masona-Hughesa njegovih dužnosti menadžera. Ova odluka dolazi u svjetlu nedavnih otkrića u vezi s ozbiljnim pravnim stvarima iz prošlosti gospodina Masona-Hughesa, koje nisu bile otkrivene tijekom procesa zapošljavanja. Enfield Borough FC predan je održavanju najviših standarda integriteta i odgovornosti i vjerujemo da je ova akcija neophodna za održavanje ovih vrijednosti. Cijenimo razumijevanje i kontinuiranu podršku naših navijača i zajednice tijekom ovog vremena. Više neće biti izjava.‘

Iz Hashtag Uniteda - gdje je Hughes-Mason igrao i trenirao između 2020. i 2022. - također su objavili priopćenje u srijedu navečer.

‘Ove večeri klub je obaviješten o nekim duboko šokantnim vijestima u vezi s jednim od naših bivših igrača i menadžerom rezervne momčadi, Kiernanom Hughes-Masonom, koji je proglašen krivim za zločin koji je uistinu morbidan. Prvo, svi povezani s klubom željeli bismo izraziti našu najdublju sućut žrtvi i njihovoj obitelji. Ne možemo ni zamisliti kroz što su prolazili otkad su se ovi strašni događaji dogodili.‘

O samom nesretnom događaju malo je pravih informacija. Navodno je Hughes-Mason sam nazvao hitnu pomoć 31. siječnja 2020. kada je čuvao kćer svoje bivše partnerice.

Nakon što su bolničari stigli, isprva je tvrdio da je bio dolje kada je čuo glasnu buku s kata i kako je vjerovao da je djevojčica pala na kućicu za lutke. Nesretno je dijete stavljeno u induciranu komu, a liječnici su joj otkrili 17 različitih ozljeda na nogama, leđima, licu i prsima. Vjeruje se da su sve te ozljede zadobivene između listopada 2019. i siječnja 2020. godine.

Hughes-Mason je uhićen 14. veljače 2020. godine. Tijekom istrage policajci su pronašli poruke koje je slao Hughes-Mason u kojima je pisalo: ‘Ona mi zapravo ide na živce‘ i ‘Udarit ću je‘.

Odvjetnik tužiteljstva je u svojim završnim govorima rekao:

‘Svi vještaci su jednoglasnog mišljenja da djetetove razorne ozljede glave i mozga nisu mogle nastati slučajno dok je bila sama u svojoj sobi. Hughes-Mason je od samog početka želio sebe prikazati policiji kao brižnog očuha koji djecu tretira kao svoju, govoreći koliko ih voli. Ipak, u svojim porukama koje je tada pisao stalno ih je oslovljavao s ‘tvoja djeca‘ ili ‘tvoje dijete‘ majci djeteta. Redovito ih je omalovažavao, govorio o njima kao da su glupi i ponižavao ih. Što se tiče ozljede mozga koju je dijete pretrpjelo, svi se stručnjaci slažu da je njezina glava vjerojatno udarena o tvrdu površinu. Jedino objašnjenje za obrazac ozljeda koje je pretrpjelo dijete bilo je da ih je nanio ovaj optuženik i to namjerno.‘

U izjavi obitelji žrtve stoji:

‘Konačno imamo presudu i taj čovjek sada odgovara za ono što je učinio našoj djevojčici. Morali smo proći ono što niti jedna obitelj ne bi smjela doživjeti, a naša će djevojčica snositi posljedice onoga što joj je učinio do kraja života‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 19:47