StoryEditor
Ostalojedrenje

Stipanović i Vorobjeva pali u poretku, nisu uspjeli obraniti jučerašnje visoke pozicije

Piše Hina
27. srpnja 2021. - 09:35

Utorak je bio loš dan za hrvatske jedriličare u klasi Laser Tončija Stipanovića i Jelenu Vorobjevu, koji nisu uspjeli obraniti jučerašnje visoke pozicije i pali su u poretku.

Stipanović je sa 22. i 13. ulazom u cilj u dvije današnje regate pao s drugog na deseto mjesto poretka i time ugrozio svoje šanse za medalju, pa čak i plov za medalje, u koji ulazi samo deset najboljih laseraša.

Vlasnik srebrnog odličja iz Rija se nije snašao na današnjim uvjetima vjetra oko 15-tak čvorova i novim regatnim Fujisawa, kojeg je regatni odbor koristio umjesto dodadašnjih Enoshime i Kamakure.

U ukupnom poretku vodi Cipranin Pavel Kontides, jedriličar koji većinu vremenu provodi trenirajući u Splitu, s 17 negativnih bodova, sedam manje od drugoplasiranoga Finca Kaarla Taapera, dok je treći Australac Matt Wearn (25). Tonči je na desetom mjestu s 37 negativnih bodova, a legandarni Brazilac Robert Scheidt, koji pokušava postati prvi jedriličar koji je osvajao medalje na čak šest olimpijskih igara, zauzima petu poziciju.

Organizatori su pokušali danas nadoknaditi i odgođeni plov iz prvog dana, ali trenutno nema dovoljno vjetra za start regate.

Jelena Vorobjeva pala je sa šestog na deseto mjesto nakon šest od ukupno deset plovova Laser Radiala jer je u utorak imala 16. i 15. mjesto. Ruskinja s hrvatskim državljanstvom Vorobjeva je na granici ulaska u medal-race, ima 57 negativnih bodova, a vodi Dankinja Anne Marie Rindom s 22 boda.

Naši aduti u klasi 49er braća Mihovil i Šime Fantela trebali su danas započeti svoju olimpijsku avanturu, ali je prvi od tri plova zaustavljen zbog nedostatka vjetra.

U Laseru i Laser Radialu održat će se po 10 plovova nakon kojih će se po najboljih 10 plasirati u plov za odličja.

item - id = 1115572
related id = 0 -> 1127775
related id = 1 -> 1127744
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 01:52